- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVragen en antwoorden 60 jaar na de Watersnoodramp

Vragen en antwoorden 60 jaar na de Watersnoodramp

- Advertentie -

Delen

In het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht gaat 19 januari een expositie van start over de Watersnoodramp van februari 1953. De tentoonstelling heeft een speciaal karakter door de wetenschappelijke benadering van de Watersnoodramp die een deel van Nederland 60 jaar geleden overviel en waarbij bijna 1.900 mensen omkwamen. Uit de archieven van Rijkswaterstaat en de TU Delft zijn zaken naar voren gekomen die niet eerder belicht werden.

Hoe zat het nu echt?
De zware noodwesterstorm teisterde in de nacht van 1 februari 1953 onder meer de kust van Zuidwest-Nederland, delen van België en Engeland. Uit het onderzoek dat vooraf ging aan deze expositie zijn veel antwoorden maar ook nieuwe vragen aan het licht gekomen. Wat zijn de feiten van deze ramp? Hoe verliep, in alle ontreddering, de communicatie en wat wisten we? Wat was de stand van zaken van de Nederlandse waterhuishouding vóór de ramp?
Veel antwoorden zijn boven tafel gehaald. Hoe zat het nu echt? Met begrijpelijke teksten, uniek fotomateriaal en films wordt op aangrijpende wijze getoond hoe Nederland destijds overvallen werd door het water. Zelden werd de Waternoodramp van 1953 eerder op zo’n treffende wijze geëxposeerd.

Het affiche van de tentoonstelling.

De expositie wordt vrijdag 18 januari in het bjzijn van genodigden geopend door professor dr. ir. S.N. Jonkman, hoogleraar Integrale Waterbouwkunde aan de TU Delft. Het publiek is van 19 tot en met 20 april welkom.
Het Nationaal Baggermuseum is gevestigd aan de Molendijk 204 in Sliedrecht. Geopend van dinsdag tot ne met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -