Voortaan al in Terneuzen melden bij North Sea Port

0
De Westsluis.

Binnenvaartschepen die via de sluis in Terneuzen het Kanaal Gent-Terneuzen willen opvaren, dienen zich vanaf 1 november bij North Sea Port aan te melden – en dus niet meer bij Rijkswaterstaat. De aanmelding geldt voor het hele Kanaal Gent-Terneuzen, dus zowel voor het Nederlandse als het Vlaamse deel en voor de zijhavens/dokken in het havengebied.

Zodra een binnenschip in de sluis van Terneuzen ligt, moet de schipper zich via de marifoon bij de Havenkapiteinsdienst van North Sea Port aanmelden in plaats van bij Rijkswaterstaat. Dat kan via kanaal 78.

Nog maar één keer aanmelden

Op het Vlaamse deel van het Kanaal Gent-Terneuzen gaat aanmelden al enkele jaren via marifoonkanaal 78. Voor wie vanuit de sluis in Terneuzen het Nederlandse deel van het kanaal wil opvaren, is deze aanmelding dus nieuw. Voorheen diende de aanmelding alleen aan de grens te gebeuren om het Vlaamse deel binnen te varen.

Nu hoeven binnenvaartschippers zich nog maar één keer aan te melden. De verplichting om zich af te melden – bij het verlaten van het gebied of bij aankomst op de bestemming – komt te vervallen.

Eenvoudiger

Jarenlang verwerkte Rijkswaterstaat de aanmelding, in opdracht van North Sea Port. Als fusiehaven kan North Sea Port met inzet van dezelfde middelen meer eenvoud en uniformiteit brengen voor schippers, rederijen en bedrijven op het hele Kanaal Gent-Terneuzen, licht de havenbeheerder de verandering toe.

“Tevens vergroot deze nieuwe werkwijze het zicht op de vaarbewegingen alsook de veiligheid in het havengebied. Per jaar passeren er immers haast 50.000 binnenvaartschepen door de sluis in Terneuzen op weg naar een kade bij een bedrijf, een ligplaats of op doorreis richting Noord-Frankrijk.”

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.