Voor deze doeleinden kun je een 3d printer gebruiken 

0

Veel mensen denken nog altijd dat een 3d printer alleen maar een trend is. Toch lijkt dit niet waar te zijn, want het wordt ondertussen al jarenlang gebruikt. Er zijn dan ook genoeg personen die zo’n machine hartstikke leuk vinden om te gebruiken. Met zo’n speciale printer kun je natuurlijk veel verschillende producten ontwikkelen. De mogelijkheden zijn eigenlijk zo goed als eindeloos bij dit apparaat. 3d printen Utrecht en in de rest van Nederland is dan ook zeker aan te raden. Dit geldt voor particulieren, maar uiteraard tevens voor bedrijven. In diverse industrieën kan 3d printen Amsterdam namelijk een belangrijke rol vervullen, wat zeker één van de redenen is achter de populariteit van de technologie. Een 3d printer kan bijvoorbeeld gebruikt worden in de medische wereld, maar het valt ook zeker toe te passen in andere industrieën. Hieronder vind je vier voorbeelden van doeleinden waarvoor 3d printen gebruikt kan worden. 

Ondertussen maken architecten al een tijdje gebruik van CAD om gebouwen te ontwerpen, dit is een speciale software. Daarentegen worden maquettes nog altijd vaak met de hand gemaakt. Dit kost natuurlijk veel tijd, waardoor het verstandig is om een 3d printer aan te schaffen. Zo zul je veel tijd winnen, terwijl het ook nog eens eenvoudiger is en minder werk kost. Met een digitaal ontwerp is het nu mogelijk om heel snel een tastbaar model van het gebouw dat je hebt ontworpen te creëren. Mogelijk is het in de toekomst zelfs mogelijk om hele gebouwen te ontwikkelen met behulp van een 3d printer.

Mode

Een industrie waarin de 3d printer tegenwoordig al veel wordt gebruikt is de mode wereld. Met behulp van dit apparaat zijn er namelijk al complete kledingstukken gemaakt door ontwerpers. Zo zou je onder meer kunnen denken aan een jurk die geproduceerd is met behulp van de technologie. Er zijn al diverse exemplaren op deze manier gemaakt namelijk. De technologie omtrent 3d printen is natuurlijk ook zeer geschikt voor mode, want zo kun je ontwerpen die niet met de hand gemaakt kunnen worden alsnog produceren. Op deze manier kunnen ontwerpers veel experimenteren en de grenzen van de mode wereld opzoeken. Overigens hoeft dit echt niet beslist heel extreem te zijn. Met een 3d printer zou je er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om de kleding te personaliseren.

Gadgets

Hedendaags wordt de 3d printer al zeer veel gebruikt voor het creëren van leuke gadgets om mee te spelen. Dit is voor veel particulieren de reden om zo’n apparaat aan te schaffen, wat best logisch is. Er zijn hoe dan ook mensen die ooit eens een goed concept hebben bedacht in de douche, maar dit nooit uit hebben kunnen voeren. Zo blijft het fantasie of zelfs een droom voor hen, maar met een 3d printer is dit probleem eigenlijk opgelost. Door middel van deze technologie kun je alsnog je fantastisch idee ontwikkelen. Het is natuurlijk wel een hele investering om zelf zo’n printer te kopen, dus mogelijk is het inschakelen van een service beter.

Design

Zoals net al genoemd is gebruiken diverse kledingontwerpers de 3d printer al, maar ook voor andere designers geldt dit al. Het is zeker logisch dat steeds meer ontwerpers gebruik gaan maken van de technologie. Op deze manier kunnen ze bijvoorbeeld prototypes produceren, terwijl het apparaat ook gebruikt kan worden voor het creëren van unieke objecten. Met een 3d printer is het namelijk mogelijk om kleine aantallen te produceren. Dit komt onder meer doordat de opstartkosten van de machine niet heel hoog zijn. Bovendien hebben de designers veel vrijheid qua zowel de vorm als het formaat van het model.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.