- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsVIBIA schenkt cheque aan Lilian van Hiele

  VIBIA schenkt cheque aan Lilian van Hiele

  - Advertentie -

  Delen

  Verrast maar blij ontving Lilian van Hiele van Steunpunt Binnenvaart op 8 julivoor haar maritiem sociaal-maatschappelijke inzet een cheque van 1.000 euro. In gezelschap van een 8-tal VIBIA-leden en de pers overhandigde secretaris Marina de Waardt in Dordrecht de cheque, opgebracht met kalenderverkoop. In een korte speech sprak Marina haar bewondering uit over de steun en hartverwarmende daadkracht waarmee Lilian mensen helpt.

  Lilian van Hiele (rechts) krijgt bloemen van Marina de Waardt.

  Lilian van Hiele spreekt maritieme taal. Zij begon in 1975 als lerares op het Internaat voor Schipperskinderen in Dordrecht. In 1988 bevond zij zich als journaliste midden in de maritieme branche en gaf ze haar betrokkenheid met de beroepsgroep in Weekblad Schuttevaer, helder weer. Vervolgens onderscheidde Lilian zich jarenlang onder de vlag van het AMVV Steunpunt. Toen hiervan in 2005 het doek viel, wisselde zij de vlag voor Steunpunt Binnenvaart. Anders zou sociaal maritieme hulp verdwenen zijn!

  Steunpunt Binnenvaart
  Tot dusver ontving Steunpunt Binnenvaart 1275 hulpaanvragen, waarvan 250 in 2013. Lilian is de brug naar talrijke instanties. ‘Maar ik ben niet alleen; wonderen bereik je doordat iedereen je helpt’, haast zij zich te zeggen. ‘Ik kan beschikken over een geweldig netwerk waarin onder andere banken, havenmeesters, de psycholoog, jurist of arts een belangrijke rol spelen.’
  Zij noemt zichzelf een ‘onbekende bekende’ en heeft de durf bij elk loket aan te kloppen. Lilian is een diplomaat en stevige bemiddelaar voor degene die "geen water meer onder de kiel heeft". Daarbij is Lilian dankbaar dat ze voor velen iets kan betekenen. ‘Praten is het begin van een oplossing’, volgens de inspirerende persoonlijkheid.

  VIBIA
  Deze vereniging voor schippersvrouwen is opgericht is doordat vrouwen anders tegen problemen aankijken dan mannen. Initiatiefneemsters Diana Hulzebos (voorzitter) en Marina de Waardt (penningmeester) worden sinds de oprichting 20 maart dit jaar, gesupport door reeds 92 actief meevarende leden!
  De dames zijn trots op hun succes. VIBIA is een stem tegen politiek, wetgeving en overheidsbeleid dat niet deugd. Als groep dringt VIBIA door tot Den Haag en Brussel met economische en sociaal-maatschappelijke evenals praktische problemen. Actie met saamhorigheid als kernwoord! VIBIA onderhoudt een levendige website.

  (Johan de Witte)

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -