Vianen redt sleepbootdagen

0

De Nationale Sleepbootdagen komen in 2011 toch weer naar Vianen. Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen, Stichting Vrienden van de Nationale Sleepbootdagen Vianen en Vereniging De Motor Sleepboot ondertekenen het convenant op 22 december. De Nationale Speelbootdagen worden van 2 tot en met 4 juni gehouden.

In september blies de gemeente de Sleepbootdagen af omdat Vianen flink moet bezuinigen. Daarop sprak Vereniging De Motor Sleepboot (VDMS) met verschillende gemeenten en particuliere organisaties over mogelijkheden om het evenement op een andere locatie te houden.
“In de afgelopen weken werd ons duidelijk dat de omvang van het evenement en de impact daarvan op de infrastructuur veel vraagt van de organisatoren”, stelt voorzitter J. Bakker in een brief aan de leden. “Met nadruk kunnen we stellen dat er meer tijd nodig is om het verantwoord op een andere locatie te kunnen realiseren.”
Belangrijk was ook dat in Vianen een burgerinitiatief werd gestart om de Nationale Sleepbootdagen toch in Vianen mogelijk te maken. “Dit heeft er toe geleid dat zij de nieuw te vormen Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen financieel in staat stellen het evenement voor hun gemeente te behouden.”
Het bestuur van de VDMS heeft, gezien de ervaring met de werkgroep in Vianen, de financiële onderbouwing en de korte termijn voor de organisatie, besloten om de Nationale Sleepbootdagen in 2011 wederom in Vianen te organiseren.
De Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen wil het evenement op dezelfde voet als voorheen voortzetten. “Er verandert niets voor het publiek en de deelnemers”, benadrukt Henk Lammertink namens Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen. “De VIP-boot zal echter wel geschrapt worden. Dit is een grote besparing van duizenden euro’s en dat geld kan beter worden besteed.”

(Evert Bruinekool)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.