- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVertraging bij verruiming Twentekanalen

Vertraging bij verruiming Twentekanalen

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat heeft de uitbesteding van baggerwerk op de Twentekanalen ingetrokken. Daardoor loopt de verruiming van de vaarweg vertraging op. Er zijn “te veel risico’s en onzekerheden” omtrent de grondwaterbeheersing, zo schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen.

Ze beantwoordde deze week vragen van VVD-Kamerleden Han ten Broeke en Remco Dijkstra. “Op dit moment is al sprake van het optreden van kwelwater, daarnaast bestaat ook het risico van infiltratie naar het kanaal toe, met als gevolg verdroging.”

Ten Broeke en Dijkstra vroegen ook naar de voortgang bij de renovatie van de sluizen in Delden en Hengelo. Van Nieuwenhuizen reageert: “De uitvoering hiervan verloopt zoals gepland en is een goed voorbeeld van de manier waarop we bedrijven betrekken bij het beperken van stremmingsduur.”

De trajecten. (illustratie MIRT – Ministerie van IenW)

Verkeersmaatregelen

De verruiming van de Twentekanalen loopt vertraging op nu de aanbesteding van het baggerwerk is ingetrokken. “Parallel aan het opstellen van het nieuwe contract zal met de regio worden onderzocht waar mogelijke knelpunten zijn.”

Rijkswaterstaat zal daarvoor oplossingen op maat zoeken. “Zo zal er bijvoorbeeld onderzocht worden of met verkeersmaatregelen al eerder beperkt met schepen met vaarklasse Va gevaren kan worden.” Aldus de minister.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -