Verkeersleiders luiden noodklok over roosters

0

Verkeersleiders bij Rijkswaterstaat luiden de noodklok: door onderbezetting op de verkeersposten en bij varend personeel zou de veiligheid op het water in het geding zijn. Dat bericht de NOS vandaag.

Oorzaken zouden de versobering (bezuiniging) en de invoering van een computerprogramma voor de roosterindeling zijn. De nieuwe roosters en het tekort aan personeel maken dat diensten onderbezet zijn en de verkeersleiders te lang achter elkaar moeten werken, klagen de RWS-medewerkers.

 

Kort geding

De ondernemingsraad en de vakbonden hebben een kort geding tegen Rijkswaterstaat aangespannen over de roosterproblemen. Dat dient vrijdag 20 februari in Utrecht.

FNV meldt op zijn website: ‘Tussen de dienstleiding van VWM en de ondernemingsraad is geen overeenstemming bereikt over de invoering van het grootste deel van de roosters voor 2015. Desondanks heeft VWM de roosters toch ingevoerd. De ondernemingsraad is nu genoodzaakt om via de rechter duidelijk te krijgen dat instemming over de roosters een wettelijk recht is en dat VWM de genomen besluiten moet wijzigen.’

(beeld uit reportage NOS Journaal)
(beeld uit reportage NOS Journaal)
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.