Twee nieuwe schepen voor Boskalis

0

Boskalis heeft tijdens een feestelijke ceremonie in de Chinese havenstad Guangzhou het nieuwe Dockwise-schip White Marlin gedoopt. Het halfafzinkbare schip vertrok vervolgens naar Singapore voor zijn eerste transport: twee boorplatforms die in Abu Dhabi moeten worden gelost.

Het schip heeft een totale lengte van 216 meter en een breedte van 63 meter. Met een laadvermogen van 72.000 ton versterkt de White Marlin als type I-vaartuig de leidende positie van Dockwise op de markt voor zwaar droog zeetransport.

 

Freeway

Vorige maand vond al de doop plaats van de sleephopperzuiger Freeway. Dat gebeurde dichter bij huis: in de haven naast Boskalis’ hoofdkantoor in Papendrecht. Dat schip is inmiddels aan het werk in het Verenigd Koninkrijk.

De Freeway is de vierde in een serie van sleephopperzuigers met een capaciteit van 4.500 kubieke meter die Boskalis de afgelopen jaren heeft laten bouwen. Het vaartuig is zeer geschikt voor werkzaamheden in ondiep water, zoals havenonderhoud en kustbeschermingsprojecten.

 

(De Freeway is bezig aan zijn eerste klus in het Verenigd Koninkrijk. (foto Boskalis)
(De Freeway is bezig aan zijn eerste klus in het Verenigd Koninkrijk. (foto Boskalis)
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.