- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws‘Veerplein op de schop’ – luister naar de bewoners

‘Veerplein op de schop’ – luister naar de bewoners

- Advertentie -

Delen

Twaalf betrokken bewonersverenigingen uit Zwijndrecht hebben hun bezwaren uitgebreid kenbaar gemaakt en eveneens oplossingen aangedragen voor onder andere het parkeerprobleem op het Veerplein en omgeving. Wethouder Jos Huizinga “ligt niet wakker van deze argumenten. De geuite kritiek is niet representatief voor de bewoners”, zegt hij. Wat een gotspe, een wethouder onwaardig. Hij leest niet wat er staat!

Uitspraken zoals: “Bij het niet doorgaan van de plannen zijn we het lachertje van de Drechtsteden”, typeert zijn streven om geschiedenis te maken. Erg doorzichtig meldt hij eveneens in het AD: “Op bewonersavonden kwamen er mensen naar mij toe en zeiden dat het zo’n mooi plan is.” Gezien de massale weerstand lijkt dit een leugen. Huizinga bevuilt zijn nest en vliegt ‘straks’ weg!

Het komende parkeerbeleid voor bewoners, horecabezoekers en publiek dat gewoon vanuit de auto even wil genieten van de rivier en haar dynamiek in een regio welke door nieuwbouw almaar meer parkeerruimte verlangt, wordt een ergerlijke wantoestand. Op aanmerkingen en suggesties vanuit de maritieme hoek over het ‘Veerplein en oever op de schop’ heeft geen enkele bestuurder inhoudelijk gereageerd. Alarmerend dat de politiek in de grootste maritieme gemeente van Nederland niet geplaagd wordt door kennis, of hieromtrent interesse toont.

In communicatie schiet Huizinga schromelijk tekort. Het is stuitend dat deze wethouder slechts gelooft in zijn eigen gelijk. Hij verpest hiermee het leef- en woongebied. Zo onverstandig ook om de grootheidswaanzin van Adriaan Geuze die de Veerplein-regio als een tweede Maasvlakte wil indelen te verheerlijken. Onbegrijpelijk dat CU-SGP, CDA en D66 “het een mooi plan vinden waarover wel lang genoeg gepraat is”, en op grond hiervan groen licht geven. De vraagtekens van de overige fracties zijn niet beantwoord. Dat discussie en strijd volgt is evident.

Participatiesamenleving? Hiervoor worden burgers aangemoedigd om met de gemeente samen te werken. Zij hebben een stem in hun leefwereld! Het gaat erom dat niet het systeem, de procedures of controle centraal staan, maar dat het draait om andere begrippen, zoals informeel en praktisch evenals woonbeleving. Enthousiasme gedragen door burgers kan efficiënt en duurzaam zijn, evenals kostenbesparend. De participatiesamenleving richt zich op de leefwereld van actieve burgers!

Op het ‘schot voor de boeg’ in vele brieven van de verenigingen is geen acht geslagen.
WIJ staan open voor dialoog!

Johan de Witte
Veerplein 77
3331LD Zwijndrecht

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -