Veel belangstelling op open dagen

0

Op 19 en 20 januari was het BVB aanwezig op de open dagen van het STC in Rotterdam. We stonden hier samen met ‘binnenvaartvlogger’ Liana, die erg actief is om de binnenvaart op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Ze vaart zelf ook; dus spreekt ze echt vanuit de praktijk.

Ze doet dit met berichten op LinkedIn en Instagram en sinds kort ook met een vlog. Bovendien heeft ze zelf op het STC gezeten en kon ze zodoende uit eigen ervaring vertellen hoe het op de school is.

De open dagen waren druk bezocht en hebben ook veel inschrijvingen ter plekke opgeleverd. Dus dat is heel positief. Daarnaast hebben we bij veel jongeren interesse kunnen wekken, die wellicht later nog inschrijven.

Op zaterdag 3 februari staat het BVB nog in Vlissingen op het Maritiem College De Ruyter; woensdag 7 februari in IJmuiden op het Nova College; en zaterdag 10 februari op het Nova College in Harlingen.

 

Luistertip: Reporter Podcast

De BVB-stand op de open dagen van het STC.

Reporter Radio heeft diverse podcasts die beluisterd kunnen worden. Een podcast is een soort radioprogramma op het internet, dat dus via het web te beluisteren is op het moment dat jij dat wil. Handig als je in de stuurhut even tijd hebt.

Op 19 januari plaatste Reporter een podcast met als titel ‘Varen voor je leven’. In de reportage spreekt de interviewster met Wouter Abrahamse (27) van de Challenger en met Herman Bruins Slot (30) van de Victus. Beiden jong, schipper en zelfstandig ondernemer. Ze spreken onder andere over emissieloos varen en smart shipping.

De podcast is online te beluisteren via Soundcloud en iTunes.

 

Bijeenkomst over vergroening binnenvaart

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op donderdag 8 februari een bijeenkomst over het thema verduurzaming van de binnenvaart. Deze vindt plaats in het World Trade Centrum in Amsterdam.

De stelling die deze ochtend centraal staat, is: Vergroening van de binnenvaart is vooral een financiële uitdaging. Onder andere de banken zullen de financierbaarheid en financieringsinstrumenten toelichten.

De bijeenkomst richt zich op alle bedrijven die actief zijn binnen de logistieke keten van de binnenvaart, waaronder ondernemers, rederijen, verladers en partijen die betrokken zijn bij hun financiële bedrijfsvoering (banken, administratiekantoren en scheepsmakelaars). Kijk op www.rvo.nl voor meer informatie en om aan te melden.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.