Vanaf 2 september hinder bij Krammersluizen

0

Rijkswaterstaat voert de komende tijd onderhoud uit aan de Krammersluizen. Van maandag 2 tot dinsdag 24 september zijn er stremmingen van de zuidelijke duwvaartsluiskolk.
Van 2 tot en met 6 september is de kolk dagelijks gestremd van 7.00 tot 17.00 uur. Van 9 september 6.00 tot en met 24 september 6.00 uur is de zuidelijke kolk volledig gestremd. Het scheepvaartverkeer moet rekening houden met extra wachttijden.

Sluisplanning
De werkzaamheden bestaan uit het reviseren en wisselen van een roldeur in de sluiskolk. Voorafgaand hieraan worden verontreinigingen – slib en dergelijke – weggehaald.
Rijkswaterstaat en Koninklijke Schuttevaer doen tijdens de werkzaamheden een proef om de actuele wachttijden, de wachtrij en voorlopige schutindelingen voor de Krammersluis inzichtelijk te maken. In het project Duurzaam Stremmen zal Rijkswaterstaat tijdig informatie aan schippers verstrekken om de sluisplanning te verbeteren. De bedoeling is dat zij dan tijdig kunnen anticiperen op de stremming van de zuidelijke kolk. Op www.sluisplanning.nl kunnen schippers zich registreren voor alle beschikbare informatie.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.