Vaderdagrondvaarten tijdens Panheel Maritiem

0

Panheel Maritiem opent het Limburgse maritieme drieluik van 2011: op zaterdag 18 en zondag 19 juni is het weer feest tijdens het evenement op en aan de Antoniusplas.

Smulvaartocht
De zaterdag is zoals gewoonlijk gereserveerd voor de deelnemende schippers en genodigden. De organisatoren hebben deze Panheel Maritiem een extra dimensie meegegeven: een smulvaartocht waaraan de deelnemers met hun eigen boot kunnen meedoen. De start is om 09.30 met een tussentijd van vijf minuten uur vanaf de Antoniusplas. Op de route zijn vijf smul- en spelplaatsen waar men moet afmeren. Deelnemers krijgen daar een culinaire versnapering en een opdracht die ze ter plekke moeten uitvoeren. Uiterlijk om 16.00 uur is iedereen weer terug op de Antoniusplas, waar de prijsuitreiking plaatsvindt.
Deelname aan de smulvaartocht is gratis, maar vol is vol. Telefonisch aanmelden kan tot vrijdag 17 juni bij Ria van Dijk (0614 807424), Renske Kleinstra (0644 890190) en Ton de Waal (0653 160838). Na terugkeer kan men voor € 20,- (inclusief drankjes) deelnemen aan de traditionele BBQ met muziek.

Publieksdag
Zondag is publieksdag. Die begint om 11.00 uur met een spectaculaire openingsact. Daarna kunnen bezoekers onafgebroken genieten van, deelnemen aan of gebruik maken van de bezichtiging van nostalgische en historische schepen en sleepboten, speciale Vaderdagrondvaarten, boeiwerpen, roeien aan gewicht, demonstraties van de brandweer, museumschip, straattheater, waterpolitie, modelbouw, authentieke stationaire motoren (met dit jaar de focus op de Industrie-motor), visbakken, diverse waterspelen, waterscouting, industriestands, bijzondere kinderhoek, tekenexpositie en nog veel meer. Er is ook een originele parlevinkersboot te bekijken.
Muzikale omlijsting is er van een steelband, shantykoren, diverse zangers uit de regio en twee bekende dj’s. De entree is gratis.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.