Uitslag monsters Waldhof donderdagmiddag bekend

0

Na geslaagde proefboringen in de Waldhof zijn vanmiddag monsters genomen uit twee ladingtanks, ballasttanks en dubbele wanden. Morgenmiddag worden de uitkomsten van de analyses verwacht.

WSA Bingen vraagt schippers die in de afvaart liggen te wachten een formulier in te vullen met gegevens over hun schip, de lading en hun locatie. Het formulier is te downloaden en te verzenden van de website van het WSA.
E-mailen of faxen kan ook: (0049) 6721 306 155.

De scheepvaart is morgen nog de hele dag gestremd voor de inspecties van de tanks. Vrijdag kan de bergvaart vermoedelijk van 08.00 tot 13.00 uur passeren. WSA Bingen laat weten dat de planning niet alleen van de technische omstandigheden afhangen maar ook van de treinschema’s. Het treinverkeer op het nabijgelegen spoor wordt van tijd tot stilgelegd, net als het autoverkeer op de B42.

Overpompen
Afhankelijk van de monsteranalyses wordt de verdere aanpak bepaald. Ook de andere tanks zullen gecontroleerd moeten worden. Daarna wil Mammoet, dat de bergingsoperatie uitvoert, de lading overpompen in gereed liggende tankbakken.

Het Wasser- und Schifffahrtsamt Bingen heeft op zijn internetsite een gastenboek geopend voor mensen die willen reageren op de bergingswerkzaamheden voor de Waldhof en hun mening willen geven.

Minister Schultz heeft – na een brandbrief van de gezamenlijke binnenvaartorganisaties om bij haar Duitse collega Ramsauer aan te dringen om ‘de scheepvaart zo snel mogelijk op veilige wijze op gang te brengen’ – een deskundige namens haar departement naar St. Goarshausen gestuurd.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.