Twitteren over tunneldeel

0

Het eerste van de uit vier tunneldelen bestaande Tweede Coentunnel is afgelopen weekend gladjes verlopen. Een sleepbootcombinatie versleepte het eerste tunneldeel van 178 meter lang en 30 meter breed van Barendrecht naar Amsterdam.

(foto Rijkswaterstaat)

Het tunneldeel verliet zaterdag 19 maart rond 06.30 uur het bouwdok en meerde in de avond van zondag 20 maart af in de Coenhaven in Amsterdam. In totaal had het tunneldeel een tocht afgelegd van ongeveer 130 kilometer. Daar is ongeveer 41 uur over gedaan.

Twitter
Het transport was ook te volgen via Twitter. Wanneer het transport vastgestelde punten passeerde, verstuurde Rijkswaterstaat een tweet met daarin de locatie van het transport. De volgers van @rijkswaterstaat konden op die manier het transport volgen.
Geïnteresseerden konden ook een kijkje nemen langs Oude Maas, Nieuwe Waterweg en bij de Sluizen van IJmuiden. Vanwege het mooie weer waren veel mensen langs de route te vinden.

Nog drie transporten
In de komende drie weken vinden er nog drie transporten plaats totdat alle tunneldelen samen zijn op de plaats waar ze worden afgezonken. Ook deze transporten zijn via Twitter te volgen.

De Tweede Coentunnel is volgens planning in 2013 gereed. Dan wordt de tunnel samen met de in aanbouw zijnde Westrandweg (tussen knooppunt Raasdorp en A10-West) open gesteld. Vervolgens gaat de bestaande Coentunnel dicht voor renovatie.
In 2014 is het volledige tracé open voor het verkeer. Met de aanleg van de Tweede Coentunnel en Westrandweg zorgt Rijkswaterstaat voor een betere bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad en een betere ontsluiting van het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.