Tweede OCBdag gaat over persoonscertificering

0

Na het succes van 2012 organiseert Stichting Onderwijscentrum Binnenvaart dit jaar weer een OCBdag. Die vindt woensdag 20 november in Rotterdam plaats. Deze keer draait het om persoonscertificering in de binnenvaart.

Onderwijscentrum Binnenvaart kondigt het evenement als volgt aan: “In navolging op de OCBdag 2012 belooft het weer een enerverende dag te worden. Bezoekers gaven toen aan blij verrast te zijn dat er samengewerkt kon worden tussen verschillende partijen. De betrokkenheid van de sector was enorm! Het doel van de tweede editie van de OCBdag is om interactief te komen tot een door de sector gedragen standpunt over persoonscertificering in de binnenvaart.”

Vakmanschap aantonen
Onderwijscentrum Binnenvaart streeft met diverse projecten naar “een professionele en innovatieve binnenvaartsector, inspirerend en aantrekkelijk voor ondernemers, werkgevers en -nemers van nu en van de toekomst”. Persoonscertificering is volgens de organisatie een uitgelezen middel om vakmanschap aan te tonen en ondernemerschap te stimuleren. “Daarnaast geeft het werknemers de mogelijkheid om zich te onderscheiden van anderen en zo het eigen carrièreperspectief te vergroten.”
Diploma’s alleen zijn niet meer voldoende. Steeds vaker wordt een bewijs van vakmanschap en professionaliteit gevraagd in de vorm van certificaten of getuigschriften. Ook aan de bemanningen van binnenvaartschepen worden steeds hogere eisen gesteld. Voor vrachtwagenchauffeurs, lassers, kraanmachinisten en vele andere beroepen is een persoonscertificering inmiddels verplicht voor de uitoefening van hun beroep. Persoonscertificering is, anders dan een diploma, gebaseerd op een regelmatige kwaliteitsmeting. Dit geeft opdrachtgevers het vertrouwen dat werkzaamheden door iemand met een persoonscertificaat professioneel uitgevoerd worden. Het persoonscertificaat kan dienen als een soort kwaliteitsgarantie.

Discussieer mee
Welke ontwikkelingen zijn op dit vlak te verwachten voor de binnenvaart? En hoe kan de sector daar het beste op inspelen? Op 20 november is iedereen welkom om samen met collega’s en andere betrokkenen te verkennen hoe persoonscertificering een toegevoegde waarde kan zijn voor de binnenvaart.
“Op de OCBdag doet uw mening er echt toe! Juist door met elkaar het gesprek aan te gaan en de verschillende meningen te beluisteren ontstaan nieuwe waardevolle inzichten. De transport- en logistiekmarkt ontwikkelt verder. Laten we er gezamenlijk voor zorgen dat de binnenvaart daarin meegaat en haar marktpositie verder uitbouwt.”

Aanmelden
Deelname aan de OCBdag is kosteloos. Aanmelden kan via de website van Onderwijscentrum Binnenvaart.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.