Twee cheques voor Villa Joep

0

Bijna 500 mensen deden zondag 6 maart mee aan ‘Loop ES MEE voor Villa Joep’, de sponsorloop voor Villa Joep. Dat leverde 27.000 euro op. Dat bedrag kwam bovenop de 25.000 euro die Robbert en Yvonne van de Geer al eerder hadden ingezameld. Zodoende konden ze twee cheques overhandigen aan Leontine Steijn van Villa Joep.

Niet één, maar twee cheques konden Robbert en Yvonne van de Geer overhandigen aan Leontine Steijn (midden) van Villa Joep. Het bedrag van 26.863 euro werd later op de dag nog aangevuld tot 27.000. 

De wandeling van 6,4 kilometer startte en eindigde bij de Zuidlandse Hoeve in Zuidland en voerde de deelnemers door recreatiegebied Bernisse (genoemd naar het riviertje dat daar doorheen loopt). In stralende zon liepen de deelnemers, die een lang lint vormden.

Bewogen moment
Na afloop werd in het partycentrum, dat de helft van de verkoopopbrengst van de koffie en thee die dag ook doneerde, bekendgemaakt hoeveel geld bijeen was gebracht. Dat deden Robbert en Yvonne van de Geer zelf, ook al was het een bewogen moment voor de ouders van Esmee, het meisje dat op 3 januari op 2-jarige leeftijd overleed aan neuroblastoom.
De sponsorloop was eigenlijk opgezet om geld in te zamelen om haar behandeling in de Verenigde Staten mogelijk te maken. Toen dat tot hun verdriet niet meer aan de orde was, besloten Robbert en Yvonne om de wandeltocht toch door te laten gaan en zodoende extra geld bij elkaar te krijgen voor Villa Joep. Vandaar ook de naam van de sponsorloop: ‘Loop ES MEE voor Villa Joep’.

De bijna 500 wandelaars vormden een lang lint door recreatiegebied Bernisse. (foto’s MG Redacties)

Binnenvaart
“Het is heel dubbel”, zei Yvonne. “Ik ben blij dat er zo veel geld is ingezameld. Maar toen het plan voor deze sponsorloop ontstond, hoopten we nog dat Esmee zich deze dag goed genoeg zou voelen zodat zij en wij erbij konden zijn. Nu zijn we hier zonder haar.”
“Esmee was vandaag bij iedereen van ons in het hart en het hoofd”, zei Leontine Steijn bij het in ontvangst nemen van de cheques. “We zullen deze dag niet vergeten, net zoals we Esmee ook nooit zullen vergeten.”
Bij hun oorspronkelijke inzamelingsactie, ‘Help Esmee naar Amerika’, hadden Yvonne en Robbert van de Geer al toegezegd dat ze ontvangen donaties aan die stichting zouden geven als hun dochter niet naar de VS hoefde of kon. Die actie leverde 25.000 euro op. Doordat Robbert als kapitein in de binnenvaart werkt, doneerden ook uit scheepvaartkringen tal van mensen en bedrijven geld.

Terwijl de deelnemers aan de wandeling bezig zijn, tellen vrijwilligers het geld dat voor de sponsorloop is ingeleverd.

Villa Joep
Villa Joep is genoemd naar Joep Steijn, die in 2003 overleed aan dezelfde ziekte als Esmee had. Zijn ouders Rowald en Leontine Steijn richtten de stichting een jaar later op. Die zet zich in voor onderzoek naar neuroblastoom. Deze agressieve vorm van kanker komt bij jonge kinderen voor. Jaarlijks krijgen circa 25 kinderen in ons land het. De genezingskans is klein (20 procent). 100 procent van het geld dat Villa Joep inzamelt, gaat naar onderzoek. Het doel is dat daardoor een medicijn ontwikkeld wordt dat helpt bij de genezing van kinderen met deze ziekte.
De stichting is ook in de binnenvaart bekend. Zo verkopen vrijwilligers elk jaar poffertjes tijdens het Aquakids Voetbaltoernooi, waarvan de opbrengst naar Villa Joep gaat.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.