- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTall ships-trainees op weg naar avontuur

Tall ships-trainees op weg naar avontuur

- Advertentie -

Delen

Op zaterdag 28 juli begint op Groningen Airport Eelde voor 335 jongeren een onvergetelijke reis. Het zijn de avonturiers die als trainee deelnemen aan The Tall Ships Races Harlingen 2018. Per vliegtuig reizen ze naar Stavanger in Noorwegen en daar verspreiden ze zich over verschillende tall ships, om vervolgens de laatste etappe van The Tall Ships Races mee te zeilen als bemanningslid.

The Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces met trainees. Op de schepen varen circa 3.000 bemanningsleden, waarvan meer dan de helft bestaat uit zeiltrainees. Deelname aan The Tall Ships Races is voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar een onvergetelijke ervaring.

Op 29 juli vertrekken de schepen uit Stavanger richting finishplaats Harlingen. Na ongeveer een week zeilen – en hard werken – is de finish tussen Terschelling en Vlieland. Daar groeperen alle tall ships zich en vervolgens varen ze in kolonne naar Harlingen. De sail-in op 3 augustus gaat gepaard met een mooi openingsspektakel.

 

Happening

The Tall Ships Races Harlingen 2018 beloven een enorme happening te worden. Niet alleen door de aanwezigheid van de prachtigste barken, klippers en windjammers, maar ook door alle activiteiten op het water en aan de kade. Er zijn drie podia waar diverse optredens van bekende artiesten plaatsvinden en er zijn vijf themapleinen met muziek, horeca en verschillende markten.

Imposante schepen, spetterende optredens en een hoop gezelligheid in een karakteristiek havenstadje… Harlingen maakt zich op voor de feestelijke en drukke Tall Ships Races 2018.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -