Swets Group: partner aan boord

0

Maurice Swets en Jan de Vries van SwetsODV vonden dat door de verscheidenheid aan bedrijfsonderdelen de focus onvoldoende lag op specifieke activiteiten. Hiervoor zijn sinds 1 januari de bedrijven gesplitst en gaan ze verder als Swets Group BV en ODV Maritiem BV.

De Swets Group verhuisde met haar core business voor binnenvaart en offshore naar een kantoorpand aan het Zwijndrechtse Veerplein 45. Verrassend mooi verbouwd, licht, modern, ruimtelijk, sfeervol ingericht, ligt op ieders lippen. Applaus!

 

Het nieuwe kantoor heeft zicht op het water. (foto Johan de Witte)
Het nieuwe kantoor heeft zicht op het water. (foto Johan de Witte)

Openingsparty

Tijdens de openingsparty op 22 januari loopt de zaak vol met belangstellenden; de temperatuur stijgt, er wordt genetwerk, hostesses van Cum Laude Events serveren lekkers met beleefde vriendelijkheid. Het is er vooral gezellig met amusement als toegevoegde waarde.

Bloemen van Veerplein-bewoners bewijzen het akkoord van de buurt. Swets zou voor zo’n aanwinst op het plein twee jaar OZB-vrij moeten krijgen, suggereerde zelfs één van de gasten met een knipoog naar de gemeente.

Met dit fraai in stijl verbouwde oude pand op de begane grond komt Swets langszij de scheepvaart. Het Veerplein, ofwel het ‘Quartier Latin’ van Zwijndrecht, ligt al duizend jaar aan de rivier. Eens was het Veerplein een doorgang voor de reiziger op weg vanuit het noorden naar Parijs. Vandaag worden bezoekers en uitgaanspubliek in dit oude centrum door verscheidenheid verleid.

 

Nautisch personeel

Swets, de specialist in flexibel nautisch personeel, bevindt zich hier op een uitstekend bereikbare plek aan de rivier waarmee de firma opnieuw een maritieme troef in het spel heeft.

‘We bestaan sinds 1970’, vertelt Maurice Swets. ‘De vraag naar flexibel personeel neemt de laatste jaren sterk toe. Doordat we met ons bureau in Polen en zelf maritieme opleidingen realiseren, kunnen we aan de toenemende vraag naar maritieme medewerkers voldoen. Ook realiseren we met ons team stageplaatsen voor STC-leerlingen met eventuele baangarantie.’

 

Focus

De Swets Group richt zich volledig op het leveren van personeel voor de binnenvaart en offshore. Binnenvaart en Swets zijn vanuit het verleden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maurice Swets heeft met deze nieuwe bedrijfsopzet de ambitie om als uitzendbureau een bijdrage aan de maritieme branche te leveren die op vraag en service is afgestemd op deze voortdurend veranderende arbeidsmarkt.

 

Het Swets-team. (foto Johan de Witte)
Het Swets-team. (foto Johan de Witte)

Zonder drempel

Natuurlijk vroegen we tijdens de openingsparty aan het 8-koppige team van de Swets Group of werken voor Swets leuk is of voldoening geeft. We kregen als antwoord de tekst van de uitnodiging:

‘Noem ons watermannen of zeemeerminnen. We kennen de kracht en schoonheid van het water. Water stroomt, zoekt zijn eigen weg en is nooit hetzelfde. Wij herkennen die flexibiliteit die bedrijven zoeken in hun capaciteit en mensen in hun werk. Bij Swets geloven we dat mensen plezier in hun werk moeten hebben om goed te kunnen presteren en dat bedrijven goede mensen nodig hebben om hun resultaten te kunnen behalen. Ons kantoor heeft geen ‘drempels’, iedereen kan hier zomaar binnen stappen. Swets maakt voor u de perfecte match!’

 

Tekst: Johan de Witte

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.