Streven naar minder papieren bij afvalvervoer

0

Bureau Telematica Binnenvaart zoekt vervoerders, bevrachters en verladers in de binnenvaart voor een proef met elektronische documentatie in het transport van afval tussen Nederland en Duitsland (NordRhein Westfalen). Het CBRB organiseert met BTB en het platform Logistiek Zonder Papier (LZP) een bijeenkomst. Afhankelijk van de reacties op deze oproep wordt een en ander concreet gemaakt.

Tijdens de CBRB-themabijeenkomst vorig jaar over het (grensoverschrijdend) transport van afval via de binnenvaart zijn nieuwe en bestaande knelpunten geïnventariseerd. Samen met andere brancheorganisaties zijn verbeteringen uitgewerkt. Een evaluatiewerkgroep van de overheid brengt diverse alternatieven in kaart en zal deze binnenkort presenteren voor een mogelijke wijziging in de wet- en regelgeving.
Hiernaast loopt er een initiatief om ook de administratieve en controlelasten tijdens het transport naar beneden te brengen voor bevrachter, verlader en vervoerder. Het transport van afval moet worden voorzien zijn van diverse documenten: S-formulieren, groene lijst, oranje lijst, vervoersdocumenten etc. Het platform Logistiek zonder Papier (LZP) zal de komende maanden beginnen met een internationale proef tussen NordRhein Westfalen en Nederland voor het wegtransport. Mogelijk wordt later in de proef ook België meegenomen.
Deze proef kan uitgebreid worden naar de binnenvaart. CBRB nodigt vervoerders, verladers en bevrachters uit voor een ronde tafel bijeenkomst. Daar wordt nagegaan in hoeverre de proef uitgebreid kan worden naar de binnenvaart en welke aanvullende gegevens hiervoor nodig zijn. Ook wordt informatie gegeven over de diverse randvoorwaarden.
Geïnteresseerde vervoerders, verladers en bevrachters kunnen contact opnemen met: Nick Lurkin – junior secretaris CBRB: n.lurkin@binnenvaart.nl, 010-798 98 00
Voor meer informatie, klik hier.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.