Stremming door inhijsen deur Prinses Irenesluis

0

Rijkswaterstaat renoveert alle drie de hefdeuren van de westelijke (oude) sluiskolk van de Prinses Irenesluis in Wijk bij Duurstede. Van 7 tot en met 11 mei wordt de derde en laatste gerenoveerde sluisdeur teruggeplaatst. De westelijke (oude) sluiskolk is daarom voor alle scheepvaart gestremd van donderdag 7 mei 0.00 uur tot en met maandag 11 mei 24.00 uur. De duwvaartkolk is wel in bedrijf.

Rijkswaterstaat is in oktober 2013 gestart met deze renovatie. Die verloopt volgens een doorschuifsysteem van de hefdeuren. Als eerste is de middelste deur verwijderd, gerenoveerd op een scheepswerf en in mei 2014 teruggeplaatst als buitendeur (Lekzijde). De buitendeur is na zijn opknapbeurt teruggeplaatst als binnendeur (kanaalzijde). De toen weggehaalde binnendeur keert nu terug als middendeur. Daarmee rondt Rijkswaterstaat deze renovatie af.

 

Hinder

Tijdens de werkzaamheden is de westelijke sluiskolk gestremd. Rijkswaterstaat verwachti nauwelijks langere wachttijden voor schippers; de bredere duwvaartkolk is namelijk gewoon in bedrijf.

De geplande werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Het werk kan bij te slecht weer en/of te hoge/lage waterstanden worden uitgesteld.

 

Inhijsen

Belangrijke moment is het daadwerkelijk inhijsen van de hefdeur. Volgens de planning gebeurt dit op donderdag 7 of vrijdag 8 mei. Het inhijsen gebeurt met een lier via de heftoren. Aanwezige kranen hijsen ander materieel en gereedschappen. Na het plaatsen van de deur zijn nog enkele dagen nodig voor het aankoppelen en testen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.