Stewards op de sluizen

0

Rijkswaterstaat zet ook deze zomer stewards in op sluizen. Zij helpen recreatieschippers vlot en veilig schutten. Door te helpen bij het kiezen van een plek in de kolk en bij het afmeren bijvoorbeeld.

In de vakantieperiode neemt de drukte op de vaarwegen toe. Het passeren van sluizen vinden veel recreatieschippers lastig. Zeker als ze samen met zo’n groot vrachtschip moeten schutten. Stewards helpen minder ervaren recreanten om onbekende of complexe sluizen vlot en veilig te passeren. Op de meeste drukke complexen kom je ze sinds afgelopen weekend tegen.

De stewards werken onder supervisie van de sluismeester. Ze geven zijn of haar instructies door –  bijvoorbeeld voor de volgorde van invaren en het plaatsnemen in de kolk -, nemen een lijn aan en gooien die los ze en beantwoorden van vragen en het geven van informatie.

Er worden dit jaar circa vijftig stewards ingezet op elf Rijkswaterstaatsluizen. Ze zijn actief tot en met begin september. De dagen waarop stewards worden ingezet, variëren per locatie en zijn afhankelijk van de verwachte drukte.

foto: Rijkswaterstaat

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.