- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSteun voor concept om windmolens in één keer te installeren

Steun voor concept om windmolens in één keer te installeren

- Advertentie -

Delen

Marine Innovators uit Papendrecht ontvangt een bijdrage uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het bedrijf gebruikt deze cofinanciering om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren voor een innovatief installatieconcept voor windmolens op zee. Het bedrijf investeert zelf ook in dit onderzoek.

Windenergie wordt steeds belangrijker, zeker windparken op zee. Marine Innovators heeft een nieuw concept ontwikkeld waarbij windmolens in hun geheel worden vervoerd en geïnstalleerd. Hierdoor kunnen ze veel sneller en goedkoper worden geplaatst. In het haalbaarheidsonderzoek worden met name alle risico’s van het concept in kaart gebracht.

 

Boost

“Uniek binnen de Drechtsteden is de aanwezigheid van geschikte grote marktpartijen en MKB-bedrijven die gezamenlijk een boost kunnen geven aan de verdere ontwikkeling, marktintroductie, productie, verkoop en toepassing van het installatiesysteem”, aldus directeur Jan Lanser van Marine Innovators. Dat geldt vervolgens ook voor de verdere uitrol, nationaal en internationaal.

“We verwachten alleen al voor de nationale markt binnen drieënhalf jaar een productie van twee innovatieve installatiesystemen te realiseren. Dit zal tevens effect en een aantrekkende werking hebben op de bouwers van windmolens en alle bedrijvigheid daaromheen.”

 

Maritieme maakindustrie

De Papendrechtse wethouder Anouk van Eekelen is trots dat opnieuw een maritieme innovatie met wereldwijde potentie zijn oorsprong heeft in de Drechtsteden. “Deze installatietechniek past perfect in de duurzame economische ontwikkelingen van de toekomst en biedt weer nieuwe kansen voor onze maritieme maakindustrie.”

 

MKB-katalysatorfonds Drechtsteden

Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden levert cofinanciering, legt verbindingen en biedt faciliteiten aan. Het fonds is ondergebracht bij de Duurzaamheidsfabriek, waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenwerken aan innovatie op het terrein van duurzaamheid, maritieme techniek en energie. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie kunnen een beroep doen op dit fonds.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -