- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSterke start voor North Sea Port

Sterke start voor North Sea Port

- Advertentie -

Delen

North Sea Port, de nieuwe fusiehaven van Gent en Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen), heeft vorig jaar 123,1 miljoen ton behandeld. De overslag via de binnenvaart bedroeg 56,5 miljoen ton.

In het havengebied Zeeland zijn 67,6 miljoen ton overgeslagen, waarvan 33,5 miljoen in en uit binnenvaartschepen. De haven in Gent kwam uit op 55,5 miljoen ton, waarvan 23 miljoen via de binnenvaart.

De fusiehaven zette op vele vlakken records neer en profileert zich in de markt als specialist voor bulk- en stukgoed. Vrijwel de helft van de totale overslag via de zeevaart was vorig jaar droge bulk; bijna één derde was vloeibare bulk. Een vijfde was conventioneel stukgoed.

Van de Vlaamse overheid krijgt North Sea Port subsidie voor vijf projecten die goederen van de weg naar het spoor en het water moeten verschuiven. Vanuit Gent wordt een nieuwe binnenvaartverbinding opgezet naar Willebroek. De bestaande verbinding voor containerschepen tussen Gent en Antwerpen wordt uitgebreid. Ook worden containers die nu nog via de weg van Gent naar Zeebrugge worden gebracht overgezet op binnenschepen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -