Standhouders en organisatie tevreden over eerste Eemsdelta Expo

0

Bezoekers van het tijdelijke beurscomplex in de Eemshaven worden door haar persoonlijk verwelkomd. Organisator Karla Wielenga van de beurs Eemsdelta Expo heeft 13 en 14 juni alles onder controle. En als de tweede en laatste beursdag zo ongeveer halverwege is, durft ze alvast te stellen dat het een geslaagde eerste editie van de beurs is geworden. “Exacte aantallen heb ik nog niet, maar de beurs is goed bezocht. Ik hoor alleen maar tevreden geluiden van standhouders. En daarmee zijn ook wij tevreden”, vertelt de organisator namens Eemsdelta.info.

De ongeveer 120 standhouders zijn verdeeld over twee met elkaar verbonden beurstenten. De business van de deelnemers is bijzonder gevarieerd. Er staan reders en schoonmaakbedrijven, overheden en reclamebureaus, accountants en onderwijsinstellingen. Hun gemene deler is de Eemshaven, de deelnemers zijn bedrijven die op of rond de Eemshaven zijn gevestigd, er veel zaken doen of erop focussen in de toekomst van hun bedrijfsvoering.

Naamsbekendheid
Voor Marcel van Dortmont en Nicole Auwema van Amasus Shipping – vrijwel vanaf het begin in de Eemshaven gevestigd – is deelname aan de beurs vooral een zaak van werken aan naamsbekendheid. “Je ziet hier veel nieuwe gezichten, mensen van bedrijven die zich hier willen vestigen”, zegt Van Dortmont. “Het is een geslaagde beurs, zeker als je bedenkt dat hij pas voor de eerste keer plaatsvindt.”
Zijn overbuurvrouw Daniela Borsava van schoonmaakbedrijf Mardan – dat onlangs een tweede vestiging opende in de Eemshaven – bevestig de positieve geluiden: “De beurs is goed georganiseerd. Wij staan voor het eerst op een beurs. Veel bedrijven hier kennen ons nog niet, daarom vonden wij het zinvol om ons hier te laten zien.”

Marcel van Dortmont en Nicole Auwema van Amasus Shipping. (foto’s Jan Johan ten Have)

Radio Holland presenteerde diverse nieuwe producten op de beurs, zowel maritiem als landmobiel. Regionaal manager services North Ulco Hoekstra: “Deze beurs past in onze opzet om in de toekomst zichtbaarder te zijn in de regio, nog dichter bij onze klanten te staan.”

Windindustrie
De School of Maritime Training, Energy and Production Technology van regionaal opleidingscentrum Noorderpoort presenteerde op de beurs de nieuwe specialisatie Onshore & Offshore Windindustry, vanaf het komende schooljaar een van de specialisaties van de BOL4-opleiding Allround Operationeel Technicus. Deze opleiding gaat in schooljaar 2012-2013 van start met naar verwachting 20 à 25 leerlingen.
Daarnaast biedt deze opleiding diverse trainingen voor medewerkers in de onshore en offshore windindustrie, zoals eerste hulp, brandbestrijding op windturbines, reddingstrainingen, rotorblade-inspectie, rotorblade-reparatie en heli winch & transport.
“Om ervoor te zorgen dat de opleiding zo goed mogelijk aansluit op de dagelijkse praktijk, werken wij hierbij nauw samen met het bedrijfsleven in deze sector”, zegt directeur Bert-Jan Hakvoort van de School of Maritime Training, Energy and Production Technology. “Daarnaast werken we intensief samen met Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. De hogeschool levert een lector Windenergie om ons op de hoogte te houden van de nieuwste technologische ontwikkelingen en in ruil daarvoor kunnen de hbo-studenten uit Leeuwarden bij ons terecht voor het praktijkdeel van hun opleiding.”

(Jan Johan ten Have)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.