Slepers voorkomen dat tanker op blokkendam loopt

0

Meerdere slepers hebben zaterdagmiddag 21 november gezamenlijk voorkomen dat een tanker op de blokkendam van Maasvlakte 2 strandde. De Key Marmara had een black-out in de Maasmond terwijl het schip het Rotterdamse havengebied binnenvoer.

Ook de reddingboot Jeanine Parqui van KNRM Hoek van Holland werd te hulp geroepen. ‘De wind was Noordwest 6 Beaufort met golven van 1,5 tot 2 meter waardoor het schip snel naar de Zuiden blokkendam werd geblazen’, schrijft de afdeling op haar site over de spannende situatie.

 

(foto's KNRM Hoek van Holland)
(foto’s KNRM Hoek van Holland)

Anker

Toen de motoren door nog onbekende oorzaak er de brui aan gaven, wist de bemanning van de tanker nog wel een anker uit te gooien. Desondanks dreef de coaster langzaam richting de blokkendam.

Een sleper die vlakbij was en de Stena Hollandica begeleidde, voer snel naar de Key Marmara. Het lukt om meteen vast te maken en 10 meter voordat de coaster de blokkendam zou raken, kon de sleper het schip tegenhouden. Er kwam al snel assistentie van andere slepers. De KNRM bleef in de buurt totdat de slepers alles onder controle hadden.

De Key Marmara is Vlaardingen gesleept voor inspectie en reparatie. ‘De KNRM-bemanning heeft vervolgens nog even genoten van de Noordwesten wind op zee’, zo staat op de site te lezen.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.