Kampen - De nieuwe Reevesluis in het Drontermeer doet vandaag voor het eerst dienst. Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20200808

Sinds maandag 10 augustus is het mogelijk te schutten bij het Reevesluiscomplex in het Drontermeer bij Kampen. Dit betekent dat de Reevesluis op een reguliere manier bediend wordt en dat scheepvaartbegeleiding niet meer nodig is. De schutsluis komt daarmee in beheer van Rijkswaterstaat. Vandaag vond de overdracht plaats tussen de aannemer Isala Delta en Rijkswaterstaat.

Sinds oktober 2019 was het al mogelijk voor schepen om onder scheepvaartbegeleiding door de schutkolk van de Reevesluis te varen. Hierbij stonden beide sluisdeuren open en was er sprake van passeren. Vanaf 10 augustus wordt de schutsluis op een reguliere manier bediend om niveauverschil tussen Drontermeer en Vossemeer te overbruggen. Daarom is scheepvaartbegeleiding niet meer nodig. De actuele bedientijden zijn te vinden op vaarweginformatie.nl.

Overdracht schutsluis

Rijkswaterstaat heeft het beheer van de schutsluis over van het projectteam en de aannemer Isala Delta overgenomen. Tot 24 augustus is de schutsluis van het Reevesluiscomplex in proefbedrijf. Tijdens deze periode kunnen onvoorziene technische problemen snel opgemerkt en verholpen worden.

Momenteel wordt er nog volop gewerkt aan de spuisluis van het Reevesluiscomplex, ten oosten van de schutsluis. Op 8 juli werden de spuischuiven in de staalconstructie van de spuisluis gehesen. De verwachting is dat voorjaar 2021 het gehele Reevesluiscomplex klaar is.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.