Boluda Towage Europe zal in het kader van de verlengde concessie voor sleepdiensten twee ASD-sleepboten 2813 van 85 ton bollard pull naar de haven van Zeebrugge brengen, die beide voldoen aan de meest recente IMO Tier III-emissienormen.

De nieuwe sleepboten VB Bolero en VB Rumba worden toegevoegd aan de vloot van Boluda Towage Europe, bestaande uit 81 sleepboten, operationeel in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De sleepboten met 85 ton trekkracht zullen in december 2020 door Damen worden geleverd. De ASD-slepers 2813 zijn zeer wendbaar en zeer goed presterende, milieuvriendelijke schepen met een modern ontwerp. Dankzij hun operationele flexibiliteit kunnen de sleepboten worden ingezet voor haven- en terminal-assistenties, begeleidings- en brandbestrijdingsoperaties, en kust- en offshore werkzaamheden.

Damen sales manager North, West & South Europe Carlos Gonzalez Martin: “We zijn ervan overtuigd dat deze ultramoderne Damen ASD-slepers 2813, inclusief FIFI 1 en het Damen Marine NOX Reduction System, een waardevolle aanvulling zullen zijn op de sleepdiensten van Boluda Towage Europe.” Eind juli 2020 zijn beide sleepboten te water gelaten bij Damen Song Cam Shipyard in Vietnam.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.