Schitterende rondleiding Veth Propulsion

0

Veth Propulsion bestaat 60 jaar en dat mocht gevierd worden. Vrijdag 24 juni was het groot feest bij het bedrijf in Papendrecht. De twee locaties waren met elkaar verbonden via een pontonbrug en zo werden alle gasten ruimschoots in de gelegenheid gesteld het volledige bedrijf te bezichtigen. Bij elk onderdeel waren voldoende medewerkers aanwezig om toelichting te geven aan de gasten wat daar precies gebeurde, wie er werkte en wat er werd geproduceerd.

Het leuke van die rondleiding was wel dat alle personeelsleden ook met veel plezier over hun werk wilden vertellen. Zelfs jongeren die stage lopen bij Veth of op een andere manier in een opleidingstraject zitten. Lennard Vroom bijvoorbeeld loopt al een half jaar stage bij Veth Propulsion als onderdeel van de Beroepsopleidende leerweg (BOL) en zijn collega is Dennis de Wit, die de andere weg heeft gekozen om het vak van monteur te leren bij Veth, hij doet de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Beiden zijn enthousiast over deze werkgever, waar ze bij een demonstratiemodel staan van een contraroterende roerpropellerinstallatie. “Dit is een leuk bedrijf”, zegt Dennis de Wit. “Je wordt hier uitgedaagd door de werkgever en er heerst een goede sfeer tussen de collega’s onderling.” Lennard Vroom: “Het is niet zo van ‘jij maakt dit’ en ‘ik maak dit’. Je werkt allemaal mee, overal in het hele productieproces en dat maakt het afwisselend, en je leert ook alle aspecten van de producten, zodat als je als monteur op pad moet, dat je dan iets afweet van alle onderdelen.”

Henk Braspenning, Hans Verhoeven, Lennard Vroom en Dennis de Wit.

Hans Verhoeven en Henk Braspenning zijn al volleerd monteur bij Veth Propulsion, maar ze werken er nog niet zo lang, zijn nog geen jaar geleden overgestapt van een ander bedrijf. “We doen hier eigenlijk hetzelfde werk”, vertelt Henk Braspenning. “We zijn erg blij met hoe hier leiding wordt gegeven.”
Hun directe baas is Wout Boele – ook van de stagiairs – en die werkt er al meer dan 25 jaar, zo blijkt later op de ‘Wall of Fame”, portretten van degenen die er 12,5 of 25 jaar lang werken.
Jan Veth is trots op zijn mensen, hoewel hij eigenlijk vijf jaar geleden de zaak volledig heeft overgedragen aan zijn zoon Erik. “Maar ik ben nog overal bij betrokken”, geeft hij met een lach toe. “Maar ik bemoei me alleen met leuke zaken.” En dat zijn er heel veel. “De mensen vinden we het belangrijkste hier. Wat zou je moeten zonder goede mensen die voor je werken? Dan kun je de tent wel sluiten. Er heerst hier saamhorigheid.”

Wereldwijd

 

Alexander van Dongen, Stefan van Dis en Kees de Koning

In de testruimte voor de elektronica treffen we opnieuw enkele medewerkers van Veth, die graag tekst en uitleg geven. Stefan van Dis is monteur, maar als hij ‘in huis’ is, werkt hij in de testruimtes om de elektronica te testen, evenals zijn collega Kees de Koning. Hun activiteiten worden gecoördineerd door Alexander van Dongen, de service coördinator van Veth Propulsion. Van Dis: “We zijn veel onderweg inbedrijfstellingen of voor storingen.” Dat is niet alleen in Nederland – Veth levert wereldwijd. Kees de Koning: “We vliegen over de hele wereld, van Bangladesh tot China, en van Mexico tot Vietnam.”
“Maar ook op alle plaatsen langs de Rijn natuurlijk”, voegt zijn collega daaraan toe.

De nieuwe 13 liter Scania waarvan Veth dealer is, is voer voor discussie.

Het wandkunstwerk dat is geschonken door het personeel van Veth.

Jan Veth omringd door medewerkers. "Mensen zijn het belangrijkste in het bedrijf."

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.