Schipperskerstfeest 2020: “Schitterend licht in de nacht”

0
(illustratie Adobe Stock)

Na uitgebreid overleg hebben de organisatoren besloten dat het traditionele Schipperskerstfeest op Tweede Kerstdag beslist moet doorgaan. Dat zal door corona wel zijn met een klein publiek. De kerstviering is echter ook via een livestream thuis te volgen.

De verwachting is dat daardoor een recordaantal mensen de dienst zullen volgen. Het bijzondere aan deze viering is dat de Nederlandse Kerk aan de Ruhr in Duisburg en de Koningskerk in Rotterdam voor het eerst in de geschiedenis het Schipperskerstfeest gezamenlijk organiseren. Ook is het de eerste keer ooit dat de twee Binnenvaartpastors, Dirk Meijvogel en Louis Krüger, de gelegenheid hebben om gezamenlijk in een kerstdienst voor te gaan. Daarmee gaat een langgekoesterde droom in vervulling.

Muziek

Het thema is “Schitterend licht in de nacht”. Er wordt muzikale medewerking verleend door Talitha Nawijn, Henk Doest en The Choir Company Vocals onder leiding van Maarten Wassink.

De zangcarrière van Talitha Nawijn begon rond 1992 toen zij de eerste prijs won in de EO-talentenjacht. Inmiddels is ze bekend als zangeres in de Ronduit Praise Band en als zangleidster op Opwekking. Ze wordt tijdens het Schipperskerstfeest begeleid door de bekende pianist, producer en liedjesschrijver Henk Doest.

Ook The Choir Company werkt mee. Dit koor heeft al eerder bij een Schipperskerstfeest opgetreden. Ze hebben een aanstekelijk repertoire dat oud en jong aanspreekt. Hun bijdrage wordt gekenmerkt door professionaliteit en hoge kwaliteit.

Gaarkeuken

Hoewel de organisatoren graag zoals vorige jaren honderden mensen hadden willen verwelkomen, wordt het aantal aanwezigen dit jaar vanwege corona beperkt tot dertig. Toch is gekozen voor voor een muzikaal programma van hoogstaand niveau aan te bieden, vooral gericht op degenen die via livestream meekijken.

Ook dit jaar is er een collecte, deze keer bestemd voor de stichting Gaarkeuken van Rotterdam. De Gaarkeuken verzorgt vijf dagen per week warme maaltijden voor wijkbewoners die in armoede of eenzaamheid leven. Samen eten is lekkerder en gezelliger!

Donaties voor deze collecte zijn van harte welkom op IBAN NL54INGB0009031009 ten name van Werkgoep Schipperskerstfeest onder vermelding van ‘collecte stichting Gaarkeuken’.

De livestream is op Tweede Kerstdag vanaf 16 uur te volgen via:
https://koningskerk.org/schipperskerstfeest2020
https://binnenvaartpastoraat.nl

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.