Schippersinternaat Eben-Haëzer heeft eigen speeltuin

0


Vrijdag 14 oktober is het nieuwe speelterrein van Schippersinternaat Eben-Haëzer officieel in gebruik genomen. In de stralende zon lieten de kinderen ballonnen op nadat de Dordtse wethouder Bert van de Burgt een scheepshoorn had laten klinken.

Wethouder Van de Burgt liep door een erehaag met roeispanen naar het klimtoestel om de scheepshoorn te laten schallen. 

Drie jaar geleden moest het internaat een stuk grond afstaan aan de gemeente voor de ontsluitingsweg van het aangrenzende, in ontwikkeling zijnde Leerpark. Na alnge onderhandelingen kreeg Eben-Haëzer in ruil daarvoor aan de andere kant grond terug, plus een bedrag van 70.000 euro. Mede dankzij andere giften kon zodoende het buitenterrein opnieuw worden ingericht.

Met als resultaat dat de kinderen nu een prachtig speelterrein hebben. Aan de ene kant van het internaat zijn speeltoestellen voor de basisschoolleerlingen: onder andere een luchttrampoline en een klimtoestel in de vorm van een schip. Aan de andere kant voorzieningen voor de leerlingen op het voortgezet onderwijs, zoals een voetbalkooi. Alles bij elkaar is het net een complete speeltuin.

Internaatsdirecteur Kees Bregman: "De kinderen hebben geduld moeten hebben, maar nu staat er ook iets moois." (foto’s MG Redacties)

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.