Schip strandt bewust op Belgisch strand

0

Op het naaktstrand van de Belgische kustplaats Bredene trok kabelschip Topaz Installer donderdagochtend 14 november aardig wat bekijks. Rederij P&O Maritime Logistics voert een oefening uit, om aan te tonen dat het mogelijk is om een schip te laten stranden zonder dat het schade oploopt.

Het schip van 92 meter lang werd in de avond van woensdag 13 november afgemeerd in het droge zand. Het schip legt elektriciteitskabels tussen windturbines in zee en het vasteland. P&O Maritime Logistics had toestemming gevraagd aan de gemeente Bredene om het schip voor een test te beachen. Het was van belang dat het schip zou afmeren op een veilige plaats. In deze tijd van het jaar is het naaktstrand toch leeg.

Oefening

Door het uitvoeren van deze oefening wil P&O Maritime Logistics aan eventuele klanten laten zien dat ze met het schip op het strand kunnen liggen, en vervolgens weer gemakkelijk kunnen vertrekken.

De test verliep uitstekend en zonder schade. De bezoekers konden het schip een aantal uur bewonderen en op donderdag dreef de Topaz Installer weer. Na enkele uren kon het schip wegvaren.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.