- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchepen Deventer bevrijd

Schepen Deventer bevrijd

- Advertentie -

Delen

De schepen die sinds 6 augustus opgesloten zitten in de Deventer, konden precies een maand later de haven verlaten. Op donderdag 6 september stelde de gemeente een noodschutregime in, waarvoor het overige scheepvaartverkeer op de IJssel werd tegengehouden.

Op 6 augustus werd de sluis gestremd, omdat de sluisdeuren het dreigden te begeven door de grote waterdruk. De schepen die die toen in de haven lagen, konden er sindsdien niet meer uit. De eigenaren werden daardoor flink benadeeld. Ze waren vooraf niet geïnformeerd. Onduidelijk is nog of ze in aanmerking komen voor schadevergoeding.

Dat de schippers nu bevrijd konden worden ondanks de nog steeds lage waterstand, komt door de nu aangetoonde werkelijke sterkte van de sluisdeuren. Daardoor kan al met een waterstand die 41 centimeter lager ligt, toch worden geschut.

 

Noodschutregime

Het noodschutregime betekende dat het overige scheepvaartverkeer op de IJssel tijdelijk werd tegengehouden. Anders zouden ze namelijk voor een zuigende werking zorgen waardoor het waterpeil bij de sluisdeuren met zo’n 25 centimeter naar beneden kon worden getrokken. Door de schepen tegen te houden, werd uitgesloten dat dit gebeurde. Zodoende kon er dus nog 25 centimeter onder de gestelde ondergrens geschut worden.

foto: GinoPress

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -