- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSamen ‘Rotterdam Maritime Capital of Europe’

Samen ‘Rotterdam Maritime Capital of Europe’

- Advertentie -

Delen

Op woensdag 5 september presenteerden Rotterdam en de Drechtsteden hun gezamenlijke internationale marketingstrategie: ‘Rotterdam Maritime Capital of Europe’. De campagne werd gelanceerd tijdens de Smart Holland Day op SMM Hamburg 2018, de grootste maritieme beurs van de wereld. Het doel is om Rotterdam als dé maritieme topregio van Europa beter op de kaart te zetten en zo meer buitenlandse bedrijven, innovatieve startups en talenten aan te trekken.

Tijdens de beurs is ook de nieuwe internationale webportal www.rotterdammaritimecapital.com gelanceerd. Internationale bedrijven, studenten en start-ups vinden daar alle relevante informatie om zich te vestigen in de Rotterdamse regio. Ook geeft de website inzicht in de diversiteit van de maritieme bedrijvigheid en de mogelijkheid om in contact te komen met innovatieve partners om bijvoorbeeld samen nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

 

Samenwerking binnen maritieme regio Rotterdam

De gezamenlijke aanpak van gemeente Rotterdam, de Drechtsteden, het Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Partners, Deal Drecht Cities, InnovationQuarter en Rotterdam Port Promotion Council is een logische vervolgstap op de oprichting van de Rotterdam Maritime Board in juni 2017. Via dit adviesorgaan adviseren vooraanstaande CEO’s uit het regionale maritieme bedrijfsleven de samenwerkende Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) en Rotterdam.

 

Op de kaart zetten

Er is bewust voor gekozen om de hele regio, van Maasvlakte tot Drechtsteden, als ‘Maritieme Hoofstad van Europa’ te promoten. Internationaal zien velen dit gebied als het Rotterdamse havengebied.

De nieuwe campagne is bedoeld om het voltallige maritieme bedrijfsleven internationaal op de kaart te zetten. Naast bedrijven in transport, logistiek, chemie en energie staan zo ook de bedrijven in de maritieme zakelijke dienstverlening, de scheepsbouw, de offshore, circulaire technologiebedrijven, rederijen en de grondstoffenhandelaren in de spotlight.

foto: (foto Tekst & Toebehoren)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -