Schaalsprong voor Ceelandia

0
Mts Castilia. (foto Flyliedutch)

Op de kop af zes maanden na aankomst van het casco in Nederland meldt Zeeland Maritime Services de oplevering van mts Castilia. Daarmee is de helft van de order van opdrachtgever Ceelandia Scheepvaart uit Goes gerealiseerd. 

De transporteur van plantaardige oliën en vetten neemt daarmee zijn derde tanker in gebruik. Binnenkort volgt de oplevering van het tweede casco uit China en is de schaalsprong van Ceelandia een feit. 

Excuses

Bij de feestelijke inhuldiging op donderdag 7 april, sprak opdrachtgever Jack Schunselaar lovend over de werf in Wemeldinge: “Wat de prijs betreft kwam ZMS bij de aanbesteding als beste uit de bus. Een half jaartje later blijkt dat het team van directeur Cees Nobel ook bijzonder betrouwbaar en bekwaam is.” 

“Waar tot op de dag van vandaag overal excuses klinken over corona, is onze nieuwe 86 meter lange tanker precies op tijd opgeleverd. Dat vind ik een knappe prestatie, want ook de kwaliteit is dik in orde.”

Rendement 

Schunselaar denkt dat daarin de werkwijze van Zeeland Maritime Services een
belangrijke rol speelt. “Het kost geen enkele moeite om met de juiste persoon in contact te komen, de directe lijnen met verschillende afdelingen maken de samenwerking bijzonder prettig. En het schip is volledig gecertificeerd volgens de strengste richtlijnen.”

De doop vond 7 april plaats. (foto ZMS)

Door vooruit te lopen op een strengere milieunormering is de tanker toekomst­bestendig. Voor Ceelandia is dat een must. Schunselaar: “Dat betekent voor mij als eigenaar dat ik langjarig verzekerd ben van bedrijfseconomisch én maatschappelijk rendement.” 

Bij het vervoer van voedingsmiddelen speelt hygiëne een grote rol. De rvs ladingtanks met een capaciteit van 2.442 kuub zijn voorzien van een geavanceerd systeem voor reiniging met een minimale milieu­belasting. De Castilia wordt aangedreven door een Mitsubishi die voldoet aan de Stage V-normering.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.