- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRWG wint duurzaamheidsprijs

RWG wint duurzaamheidsprijs

- Advertentie -

Delen

Op woensdag 27 september heeft Rotterdam World Gateway (RWG) in Londen de Environment Award gewonnen tijdens het Lloyd’s List Global Awards Gala 2017. Voor de containerterminal op Maasvlakte 2 is het de bekroning voor de inspanningen om milieuvervuiling door maritieme bronnen te verminderen.

Duurzaamheid was een van de speerpunten in het ontwerp en de bouw van de nieuwe containerterminal. “Duurzaam te werk gaan is een integrale aanpak die niet alleen weerspiegeld is in de gebouwen en het terminal equipment maar ook in de operationele structuur en vormen van achterlandtransport”, aldus het bedrijf. Volgens de vakjury heeft RWG in deze categorie gewonnen vanwege zijn langetermijnfocus op milieukwaliteit.

 

Terminal draait op 90 procent van maximale capaciteit

De jaarlijks terugkerende prestigieuze prijsuitreiking van het Engelse scheepvaartmagazine Lloyd’s List zet innovatieve organisaties en prestaties in de maritieme sector in de schijnwerpers. Ronald Lugthart, managing director van RWG, nam de prijs in Londen in ontvangst. “Voor het management en alle medewerkers van RWG is deze award een erkenning voor al het harde werk dat is gedaan”, zei hij.

Ronald Lugthart (midden) nam de prijs in ontvangst.

“Binnen twee jaar na de officiële opening zitten we nu op 90 procent van onze maximale capaciteit. De miljoenste diepzeecontainer is vorige maand afgehandeld. We vieren onze successen maar kijken ook uit naar het verder doorontwikkelen en optimaliseren van de terminal en het continu vervullen van onze belofte: om 24/7 seamless access to Europe (naadloos verbonden toegang tot Europa, red.) te realiseren. Dit alles met als uitgangspunt de meest groene containerterminal te zijn en te blijven.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -