RWG-baas Havenman van 2015

0

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft managing director Ronald Lugthart van Rotterdam World Gateway (RWG) gekozen tot Havenman van het Jaar 2015.

Hij dankt zijn titel aan de succesvolle opbouw en inrichting van RWG op Maasvlakte onder zijn leiding.De officiële opening was op 11 september.

‘Met RWG beschikt de haven van Rotterdam over een van de meest geavanceerde, innovatieve en duurzame containerterminals ter wereld’, aldus de jury. ‘Ronald Lugthart heeft dit technologisch en organisatorisch uiterst complexe project – mede gelet op het grote aantal stakeholders – in goede banen geleid.’

 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en RWG-directeur Ronald Lugthart verrichtten samen de openingshandeling. (foto’s RWG)
Burgemeester Ahmed Aboutaleb en RWG-directeur Ronald Lugthart verrichtten op 11 september samen de openingshandeling. (foto’s RWG)

DP World

Lugthart is de 35e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, ontvangt. Hij wordt de opvolger van Harold Linssen van Keppel Verolme, de Havenman van het Jaar 2014.

Geboren Rotterdammer Ronald Lugthart studeerde  accountancy en na een loopbaan in de consultancy belandde hij begin jaren negentig in de Rotterdamse haven. Na werkzaam te zijn geweest voor de Matrans Group, Steinweg en Uniport, werd hij in 2011 benaderd door DP World om namens de groep van aandeelhouders RWG op de kaart te zetten.

 

Uitreiking

De onderscheiding wordt uitgereikt op 11 januari 2016, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd 2. Op die avond zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar uitgebreid ingaan op de overwegingen om Ronald Lugthart te benoemen tot Havenman van het Jaar 2015.

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier voormalige leden van Havenpersclub Kyoto, zijnde onafhankelijke journalisten, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsoren van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.