- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRuimen vol abstracte schilderijen

Ruimen vol abstracte schilderijen

- Advertentie -

Delen

De bouw en inrichting van de Nijmeegse Bastei is nog in volle gang. Geuren van gezaagd hout hangen door het stenen gebouw. Take me tot the river heet Paul Breukers tentoonstelling, naar het gelijknamige boek, dat 12 januari gepresenteerd werd in het bijna voltooide museum.

De Nijmeegse fotograaf heeft de eer als eerste – nog vóór de officiële opening – een expositie in te richten. Je moet maar op het idee komen als je over het randje van de brugleuning kijkt en je ziet geen schepen over de Waal varen, maar abstracte beelden. De Nijmeegse fotograaf zag op een dag geen dichte schuifluiken of open ruimen, geen ladingen roldraad of petcokes, schroot of tankers onder de Snelbinder door varen, maar ruimen als schilderwerken.

Paul Breuker fotografeerde schepen frontaal van boven. Het resultaat mag er zijn en geeft een originele kijk op de rivier, gezien door Breukers lens. Het is een expositie van een fotograaf die, door zijn fantasie geleid, ons op een andere manier het dagelijkse laat zien.

De cover van het boek.

En de schipper maar denken: wie had dat gedacht, mijn lading een heus kunstwerk.

De foto-expositie is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur te zien en duurt tot en met 11 maart. De Bastei is gevestigd aan de Nijmeegse Waalkade 83-84.

Het boek is hier te bestellen.

 

 

 

tekst: Frank Antonie van Alphen
foto’s: Paul Breuker

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -