Rotterdam: ook betaald parkeren aan Maashaven Noordzijde 

0

Het betaald parkeren in de Rotterdamse wijk Katendrecht wordt verder uitgebreid. Vanaf 29 juni moet ook worden betaald op de Maashaven Noordzijde. Op die weg parkeren veel schippers die aan de Maashavenponton liggen.

Ook daar gaan de speciale schippersvergunning en bezoekerspassen gelden. De vergunning kost € 5,50 per maand. Bezoekers mogen met de pas voor € 1,50 per dagdeel (vijf uur)  parkeren. Het normale tarief is € 1,67 per uur.

 

Parkeergebied

Met de speciale parkeervergunningen en bezoekerspassen voor schippers kan men in de volledige sector 97 parkeren. Daar onder vallen de Aelbrechtskade, de Coolhaven, de G.J de Jonghweg, de Hillelaan (tussen de Posthumalaan en de Brede Hilledijk), de Maashavenkade, de Maashaven, Maashaven Noordzijde, de Mullerkade, de Parkhaven, de Parkkade, de Sint-Jobskade, de parkeerplaatsen langs de kade van de Stielstjesstraat en de Walhallalaan. Maashaven Oostzijde valt buiten Katendrecht. Daar kan men voorlopig nog gratis parkeren.

 

Aanvragen

De parkeervergunning en bezoekerspassen voor binnenschippers zijn (met Digi-D) aan te vragen bij de gemeente Rotterdam.  Contact opnemen met Steunpunt Binnenvaart (info@steunpuntbinnenvaart.nl of 0620 11 23 19) kan ook. Dat stuurt dan de formulieren en informatie op en kan ook de aanvraag verzorgen.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.