- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdam: havengeld 1 procent per jaar omhoog

Rotterdam: havengeld 1 procent per jaar omhoog

- Advertentie -

Delen

De haventarieven voor Rotterdam stijgen de komende drie jaar met 1 procent per jaar. Dat heeft Havenbedrijf Rotterdam bekendgemaakt.

Het vastleggen van de tariefsontwikkeling voor drie jaar heeft de afgelopen periode veel helderheid gegeven aan de markt, vindt het Havenbedrijf Rotterdam. Daarom heeft het na overleg met Deltalinqs, VRC en VNPI wederom een meerjarige periode afgesproken. “Met deze behoudende tariefontwikkeling zet Rotterdam in op concurrerende tarieven met de omliggende zeehavens.”

Voor de binnenvaart nemen de tarieven met 1 procent per jaar toe. Daarnaast gaat het Havenbedrijf Rotterdam het systeem moderniseren zodat het gebruiksgemak groter wordt.

Het Havenbedrijf handhaaft de specifieke maatregelen om de Rotterdamse positie als containerhub te versterken. De haventarieven voor tankers met ruwe olie worden, net als in de voorgaande periode, ook de komende jaren 1,5 procent onder de algemene stijging vastgesteld. Hiermee wordt het verschil in haventarieven met minerale olieproducten verder verkleind.

(foto Tekst & Toebehoren)

De tarieven gelden voor de zeehavens van Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Dordrecht en Moerdijk. In 2016 ontving het Havenbedrijf 295 miljoen euro aan zeehavengeld en 14 miljoen aan binnenhavengeld. De andere grote inkomstenbron van het Havenbedrijf is de huur en erfpacht van terreinen. Dat levert 349 miljoen euro per jaar op.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -