Rotterdam eert ‘bruggenbouwer’ Bagchus

0

Rob Bagchus heeft donderdag 9 april de Johan van der Veekenpenning ontvangen. Daarmee eert Rotterdam het hoofd Communicatie van containerstuwadoor ECT. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheid als bestuurslid van de Marine Club Rotterdam op het ss Rotterdam.

Rob Bagchus (foto VRTO).
Rob Bagchus (foto VRTO).

Bagchus nam vele initiatieven om de positie van het havenbedrijfsleven te verbeteren, luidt de motivatie van gemeente Rotterdam om hem de economische erepenning van de stad te geven. Voor een Johan van der Veekenpenning komen personen in aanmerking die zich voor een langere periode in een leidinggevende functie bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de economische ontwikkeling van Rotterdam.
Aan dat criterium voldoet Bagchus ruimschoots. Hij begon zijn carrière bij Scheepvaart Vereniging Zuid, de voorloper van Deltalinqs. ‘De heer Bagchus functioneert als een spin in het web in het netwerk van Havenbedrijf, Douane, veterinaire diensten en de gemeente Rotterdam.’

 

FEPORT

Bagchus was intensief betrokken bij ‘ingewikkelde processen in het havenbedrijfsleven’. Zo wist hij de Europese organisatie FEPORT voor terminaloperators door lastige tijden te loodsen. Hij stimuleerde de totstandkoming van het bedrijf Secure Logistic om de logistieke processen in de haven te verbeteren. Sinds vorig jaar is hi voorzitter van de Vereniging van Rotterdamse Terminal Operators.

Ook bracht hij op allerlei manieren de belangen van het havenbedrijfsleven onder de bestuurlijke en politieke aandacht. Vijftien jaar lang was Bagchus gezichtsbepalend voor de Marine Club Rotterdam, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor het ledenbeleid.

‘Kenmerkend voor Rob Bagchus is zijn grote empathisch vermogen dat hem tot een bruggenbouwer maakt. Hij weet in contact te blijven met alle partijen, ook in moeilijke tijden.’

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.