- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Rijnbruggen in zorgwekkende toestand”

“Rijnbruggen in zorgwekkende toestand”

- Advertentie -

Delen

De Unie van Europese Industrie- en Handelskamers (UECC) maakt zich grote zorgen over de toestand van de bruggen over de Rijn. Een deel van de Rijnbruggen verkeert volgens de UECC in zeer slechte staat.

De UECC roept de Rijnoeverstaten op om vernieuwingen sneller te plannen en uit te voeren. 25 snelwegbruggen en drie spoorbruggen dreigen de komende jaren volledig of gedeeltelijk gestremd te moeten worden voor het verkeer.

Tussen Rotterdam en Bazel zijn er 95 bruggen over de Rijn. 28 hiervan zijn volgens de UECC dringend aan renovatie toe. Het gros hiervan ligt in Duitsland. In Nederland gaat het om de bruggen bij Gorinchem (A27), Dordrecht (N3), Alblasserdam (N915), Rotterdam (A16), de Botlek-, Harmsen- en Suurhoffbrug.

 

De UECC laat met een kaart zien welke bruggen in slechte staat verkeren.

Sluiten

Rijnoeverstaten moeten snel in actie komen vindt de UECC. Het zou grote economische gevolgen hebben als bruggen in de toekomst deels of zelfs volledig moeten worden gesloten voor het verkeer. In Duitsland was dat de laatste jaren al vaak het geval.

De UECC wil dat de renovatie van bruggen sneller gepland en uitgevoerd wordt. De Rijnoeverstaten en regio’s moeten deze werkzaamheden beter op elkaar afstemmen en voldoende budget ter beschikking stellen.

De UECC is de koepel van zestig handelskamers in zeven Europese landen langs de Rijn, Rhône, Donau en in de Alpen. Ze vertegenwoordigt de belangen van meer dan 2,5 miljoen bedrijven.

foto boven: De Van Brienenoordbrug staat ook op de lijst. De renovatie daarvan is gepland in 2020. (foto Kruwt)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -