Redding nabij voor Sleepbootdagen

0

Een burgerinitiatief lijkt de Nationale Sleepbootdagen in Vianen te redden. Op 4 oktober heeft op het stadhuis een gesprek plaatsgevonden met als doel het evenement voor 2011 tóch in Vianen te houden.

Het besluit om de Nationale Sleepbootdagen voor Vianen te behouden resulteert in de oprichting van twee stichtingen: Werkgroep Nationale Sleepbootdagen Vianen en Vrienden van de Nationale Sleepbootdagen Vianen. De werkgroep houdt zich bezig met de organisatie van het evenement. De vrienden zamelen sponsorgelden in.
Gerit Leeuw, lid van de nieuwe stichting, vertelt: “De sonsorgelden zijn rond. We hoeven zelfs geen stap terug te doen met het evenement. We hebben zoveel reacties gehad na het afzeggen van het evenement door de gemeente, dat we zelf weer zijn gaan zoeken naar een oplossing.”
De gemeente blies de Sleepbootdagen vorige maand af omdat Vianen flink moet bezuinigen. “Nu is toegezegd dat Vianen facilitair betrokken blijft als wij het organiseren. Het wachten is op het antwoord van Vereniging De Motorsleepboot of ze toch willen komen.”

Alternatieven
Die vereniging heeft na het afzeggen van het evenement door Vianen gezocht naar alternatieven. Gorinchem en Nieuwegein/Vreeswijk zouden daarbij bekeken zijn. Vereniging De Motorsleepboot beraadt zich of zij volgend jaar alsnog naar Vianen zal opstomen of dat het een andere plaats wordt. Voorzitter Jaap Bakker Vereniging De Motorsleepboot bevestigt dat met drie gemeenten gesproken wordt. “En dus ook weer met Vianen. De verwachting is dat er met twee à drie weken een definitieve beslissing over de locatie gaat vallen.”
De partijen die een eventuele doorgang in Vianen mogelijk maken zijn Rabobank Vijfheerenlanden, het burgerlijk initiatief Kooijman, de gemeente, Ondernemersvereniging Vianen en overige sponsors.

(Evert Bruinekool)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.