Radio Holland levert communicatiesysteem voor stuwcomplexen

0

Radio Holland is gekozen voor het ontwerp, de levering en inbedrijfstelling van het communicatiesysteem van de stuwcomplexen op Nederrijn en Lek. Dit stuwensemble, dat uit drie waterbouwkundige werken bestaat, wordt grootschalig gerenoveerd. Eind vorig jaar gunde Rijkswaterstaat de opdracht hiervoor aan Siemens, dat op de tender had ingeschreven met een communicatie-ontwerp van Radio Holland.

Binnen Radio Holland is de Mission Critical Communications-afdeling verantwoordelijk voor dat ontwerp. Die afdeling neemt een speciale plek in binnen het bedrijf. Van oudsher voert Radio Holland naast zijn maritieme navigatie- en communicatieactiviteiten ook landgerichte projecten uit.

 

Bedrijfskritisch

“Zowel bij bediening op afstand als lokaal speelt veilige communicatie tussen een operator en de scheepvaart een bedrijfskritische rol”, aldus Radio Holland in ene persbericht. Het bedrijf vervangt het volledige communicatiesysteem van de stuwcomplexen. Daarna is Radio Holland verantwoordelijk voor de instandhouding van het systeem.

Het nieuwe systeem bestaat uit marifonie voor communicatie met de scheepvaart, een outdoor intercomsysteem en een uitgebreid omroepsysteem voor publieke waarschuwingen. Alle audiocommunicatie wordt opgeslagen voor eventuele incidentenreconstructie achteraf. De vastgelegde gesprekken en gespreksdata dienen ook voor analyse en evaluatie van calamiteiten en incidenten.

 

Renovatie stuwcomplexen

Het stuwensemble Nederrijn en Lek werd bijna zestig jaar geleden ontworpen om de waterhuishouding in het rivierengebied en het IJsselmeer te reguleren, en de bevaarbaarheid van de IJssel, Nederrijn en Lek te verbeteren. De drie complexen worden de komende jaren grootschalig gerenoveerd. Een belangrijk onderdeel van die renovatie is dat stuwbediening voortaan op afstand plaats gaat vinden, vanuit één nautische centrale. Het systeem hiervoor wordt zó uitgericht dat de drie locaties bij een fatale netwerkstoring echter ook lokaal kunnen worden bediend.

De werkzaamheden verkeren momenteel in de ontwerpfase. Het audiocommunicatiesysteem zal in verschillende fases worden opgeleverd. De volledige renovatie van het stuwensemble moet in 2021 zijn afgerond.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.