Quod erat demonstrandum

0

Aalmoezenier Van Welzenes met de drie leden van het dagelijks bestuur van De Wandelgang: Ad Kriesels, Ad Kraaij en Ruud de Jong. In hun midden de enorme scheepsbel met de vermelding “De Wandelgang sinds 18 juni 1998”.

Societas Vivat, Crescat, floreat (hij leve, groeie, bloeie). Quod erat demonstrandum. Aalmoezenier Bernard van Welzenes strooide wat Latijnse termen rond als in een ouderwetse Hoogmis in de kerk, maar al spoedig was het weer vertrouwd (Navigare necesse est) in de verreweg belangrijkste binnenvaartsociëteit De Wandelgang, waar donderdagavond 6 januari de Nieuwjaarsreceptie werd gehouden. Tevens werd min of meer gevierd dat De Wandelgang officieel 12,5 jaar bestaat met de onthulling door bestuursvoorzitter Ad Kriesels van een enorme sociëteitsscheepsbel, die alleen mag worden geluid bij heel bijzondere gelegenheden.

En Kobus Glerum (l) maakte het allemansendje.

Ad Kriesels vertelde als introductie van de Nieuwjaarsspeech van Van Welzenes iets over de geschiedenis van De Wandelgang, die al wat eerder dan 12,5 jaar geleden begon, in 1992, in de Nedlloyd Sociëteit. De sociëteit kende wat ups en downs tot in 1998 er een stichting van werd gemaakt. Sindsdien groeide het ledental, dat op dit ogenblik meer dan 700 leden bedraagt.
De bel van 100 kilo is gegoten in Aarle Rixel door Petit Fritsen. De bok waaraan hij hangt, werd vervaardigd door Breko en het allemansendje werd gevlochten door Kobus Glerum. Die ontving als beloning voor zijn bijdrage van de aalmoezenier een mini-allemansendje.

Het was weer net zo druk en gezellig als altijd in De Wandelgang.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.