Proseidon: goddelijk professioneel 

0
(foto R&F van der Hoek)

Nee, het is geen typefout: De aanwinst van Pro Liquid uit Rotterdam heet echt Proseidon. Met een ‘r’ dus. De ‘r’ die ook in ‘Pro’ en ‘professioneel’ staat. Maar de verwijzing naar de Griekse god van de zee is natuurlijk evident.

Pro Liquid levert en verzorgt alles op het gebied van de overslag van vloeibare lading zowel voor de maritieme als petrochemische sector. Aan de eigen steiger in de Eemhaven (Service Terminal Eemhaven), maar ook elders op locatie.

Met de Proseidon, helemaal naar wens gebouwd door Groeneveldt Marine Construction, is het bedrijf flexibeler in het vervoer van materieel voor die uiteenlopende activiteiten.

Handig

Het 20 meter lange en 8 meter brede werkschip beschikt over twee motoren (Volvo Penta’s van 500 pk elk), een kop- én een hekschroef en is dus optimaal wendbaar. Dat is wel zo handig voor het werk in de Rotterdamse haven. Net als de sterk uitgevoerde kraan van Fassi Marine (115 ton­meter).

All Pumps Holland leverde het volledige Victor-pompenpakket. Van Blokland Non- Ferro komen de schroef- en roerassen. Esco Aandrijvingen verzorgde de levering van de Twin Disc-keerkoppelingen. De scheeps­ramen zijn afkomstig van OMRU Scheepsramen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.