Pon Power introduceert nieuwe generatorset: Cat C7.1

0

Pon Power introduceert de nieuwe Cat C7.1 scheepsdieselgeneratorset. Die is onderhoudsarm, gebruiksvriendelijk en gericht op het verlagen van de operationele kosten.

De Cat C7.1 is een doorontwikkeling op de eerdere C6.6. De cilinderinhoud van de motor is met een halve liter vergroot waardoor 15 procent meer vermogen is gerealiseerd. ‘De motor is ontworpen om het onderhoud verder terug te dringen met als resultaat zo laag mogelijke operationele kosten’, aldus Pon Power in de bekendmaking.

Hydraulische klepstoter
Nieuw op de C7.1 is de hydraulische klepstoter, die het gebruiksgemak van de motor vergroot. Gebruikelijk bij motoren is dat de cilinderkleppen een bepaalde speling hebben. Die moet met regelmaat handmatig worden in- of bijgesteld. Die speling staat thermische expansie van de motoronderdelen toe, maar resulteert tegelijkertijd ook in een harder operationeel geluid.

(foto Pon Power/Caterpillar)

De hydraulische klepstoter zorgt voor spelingsvrije bediening van de cilinderkleppen terwijl in- en uitzetten van de onderdelen mogelijk blijft. ‘Dat levert de eigenaar een besparing van tijdrovend onderhoud op en resulteert in lagere operationele geluidsniveaus’, zegt Boudewijn Baan, verantwoordelijk voor de maritieme serviceafdeling. In combinatie met onder andere het speciaal geïsoleerde motorblok realiseert de automatische klepstelling een geluidsreductie van 1,8 decibel.

Zelfspannende multiriem
Ook nieuw op de Cat C7.1 is de zelfspannende multiriem, die de V-snaar vervangt. De multiriem is sterker en hoeft vanwege zijn zelfspannende karakter niet elke 500 uur geïnspecteerd en aangepast of vervangen te worden. Die cyclus is verdubbeld: 1.000 uur. Dat resulteert direct in lagere onderhoudskosten.
De motor is voorzien van een hoge druk commonrail-brandstofinspuitsysteem waarmee de zichtbare rookuitstoot tot een absoluut minimum is gebracht. Pon Power meldt dat het zichtbare rookniveau met bijna 85 procent is gedaald van 1,2 naar 0,2 BSU (Bosch Smoke Unit). De motor voldoet aan alle geldende maritieme milieuregelgevingen wereldwijd.

Flexibel inbouwen
‘Met deze nieuwe Cat C7.1 biedt Pon Power een uiterst gebruiksvriendelijke generatorset aan die de eigenaar minimale onderhoudskosten bezorgt’, zegt Baan. ‘Bovendien kan het elektronicapaneel aan zowel de kopse als beide zijkanten worden geplaatst, waardoor flexibele inbouw mogelijk is. Dat maakt de Cat C7.1 de ideale plug and play-generatorset.’
Pon Power kan de nieuwe generatorset per direct leveren. De Cat C7.1 is verkrijgbaar in zeven vermogens variërend van 100 tot 200 ekW, of 125 tot 250 kvA, op 50 en 60 Hertz bij een maximaal toerental van 1800.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.