Platbodems bij Maritiem Den Bosch

0

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september vindt de 19e editie van Maritiem ’s-Hertogenbosch plaats in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Tijdens het evenement is de grootste collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen te bewonderen en bruist de binnenstad van de festiviteiten.

Burgemeester Ton Rombouts (midden) kreeg maandag 26 augustus een exemplaar van het nieuwe Maritiem Magazine aangeboden door het bestuur van Maritiem ‘s-Hertogenbosch. Rechts van hem voorzitter Rob van de Laar.

Maritiem ‘s-Hertogenbosch is het grootste maritiem-historische binnenvaartevenement van Nederland. Tijdens het tweejaarlijkse evenement zijn in de Bossche havens honderden klassieke en traditionele binnenschepen te zien. Dit jaar is er speciale aandacht voor rond- en platbodems met ongeveer vijftig van deze Oudhollandse schepen.
Zangeres Do opent vrijdag 20 september om 20.30 uur voor de Citadel de dagen met een concert. De avond sluit om 22 uur met een spectaculaire vuurwerkshow.
Tijdens de ‘Royal Night of Music’ op de zaterdagavond geeft Frank Anthony een tribute aan ‘The King’, Elvis Presley. De instrumentale begeleiding is in handen van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch o.l.v. Sjef Ipskamp. Er is ook een zeeliederensongfestival op zaterdag met verschillende shantykoren. Podia zijn er in de Orthenstraat, Uilenburg, aan de Zuid-Willemsvaart en dit jaar voor het eerst ook op de Parade. Ook zijn er speciale optredens in Hotel Central en de Bijenkorf.
Nieuw dit jaar is Club Maritiem, speciaal voor jongeren (25+). Dit is een ‘kajuitgaansavond’ waar je lekker kunt dansen, borrelen en loungen in maritieme sferen. De Nederlandse DJ VanderWeyden verzorgt de muziek (deephouse/lounge). Club Maritiem vind je op het terrein naast het Oliemolenpaviljoen en is op zaterdagavond vanaf 21.00 uur gratis te bezoeken.
Het VIP-terras en de partyschepen Domani en Jheronimus Bosch, gelegen op het water tegenover het grote podium bij de Citadel worden op zaterdagavond, 21 september, opengesteld voor het publiek. Men kan tegen betaling van slechts 15,00 euro het zaterdagavondconcert meemaken. Twee drankjes en enige hapjes zijn daarbij inbegrepen. Opgave kan door storting van 15,00 euro op rek.nr. Rabobank: 15.54.51.669 t.n.v. Stichting Maritiem ’s-Hertogenbosch onder vermelding van ‘zaterdagavondconcert’. U wordt dan aan boord verwacht van de partyschepen bij de Boombrug (ingang Binnenhaven) op genoemde avond vanaf 19.30u.
Maritiem ’s-Hertogenbosch wordt op zondag afgesloten met een Promconcert op het grote podium bij de Citadel. Het concert wordt verzorgd door o.a. het groot Maritiem Jeugdorkest, Percussion Ensemble Heineken Fanfare en Heineken Fanfare.
Voor het complete programma van Maritiem ’s-Hertogenbosch 2013 kunt u terecht op www.maritiemshertogenbosch.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.