Piet Maes Prijs voor Van Welzenes

0

“Kijk, het is van porselein.” Met enige trots laat Bernhard van Welzenes zijn Piet Maes Prijs zien. De aalmoezenier heeft het beeldje gekregen als blijk van waardering voor zijn inzet voor de kermis, die met inlevingsvermogen voor die cultuur gepaard gaat.

“Ik vind de kermis een fantastische club. Het is een bevolkingsgroep die altijd onderweg is en ook altijd buiten de boot valt waar het stabiele hulpverlening betreft. Er wordt door die club mensen in steden en dorpen voor veel ontspanning en minder agressiviteit gezorgd.”
Weg achter die computer en naar de kermis, adviseert Van Welzenes. Al vindt hij het prachtig hoor, die computer en de nieuwe media. Hij maakt er graag gebruik van. Maar de kermis? Daar moet je heen!

Tilburgse kermis
Zaterdag 23 juli ontving de pastoor de zesde Piet Maes Prijs. Inclusief oorkonde. “Ik wist er niks van dat ik ‘m zou krijgen. Ik ging naar een expositie in het gemeentehuis van Tilburg om deze in te zegenen. Georganiseerd door Stichting Kermis Cultuur. Met draaimolens, botsautootjes, schiettenten. Heel bijzonder.”
En het werd nog specialer voor Bernhard van Welzenes toen hij de prijs in ontvangst mocht nemen. De Piet Maes Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die de Tilburgse kermis, de grootst van het land, belangeloos promoot. De Tilburgse kermis is nog tot en met 31 juli.

(Frank Antonie van Alphen)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.