PIER14 is klaar voor verkoop en verhuur

0
PIER14 komt op de oude plek van Schokbeton. (illustratie Bureau Stijlgroep)

De ontwerpen voor PIER14 zijn klaar. Het toekomstige bedrijventerrein komt in Zwijndrecht direct aan de Oude Maas te liggen. Het uitgestrekte nautische cluster telt straks circa 78.000 m2. Het masterplan bestaat uit circa 16.000 m2 kantoor en ruim 50.000 m2 bedrijfsruimte met 600 meter kade en aanlegsteiger.

Door het ontwerp wordt het braakliggende Schokbeton-terrein weer verbonden met Zwijndrecht en versterkt PIER14 de watergebonden context van de gemeente. Vanaf nu kunnen nautisch gerelateerde ondernemers zich er vestigen. De kantoor- en bedrijfsruimten zijn zowel te huur als te koop.

Thuishaven van de binnenvaart

PIER14 moet een architectonische impuls zijn voor de thuishaven van de binnenvaart. Architectenbureau ZJA voorziet de kantoorlofts op het nautische bedrijventerrein van “een hoogwaardig ontwerp dat duurzaamheid en technisch raffinement samenbrengt met een vormgeving die de waterrijke omgeving eer aandoet”. De gekozen vorm van de kantoorlofts is bijvoorbeeld “een verwijzing naar zowel de nagestreefde nautische bedrijvigheid als het oorspronkelijke industriële karakter van de locatie”.

De kantoorlofts komen op een verhoogd houten dek. In de openbare ruimte zijn tuinelementen, plekken om te lunchen, een buitengym en een groen voetgangersgebied ingetekend.

De kantoorlofts.(illustratie ZJA)

Bureau Stijlgroep is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig ontwerp en de landschapsarchitectuur van PIER14. “Het resultaat is een toekomstbestendig en inspirerend bedrijventerrein, sterk verweven in de context en omgeving (…) Werknemers en bezoekers kunnen hier werken en genieten aan de waterkant, die ook verbonden zal zijn met de regio Rotterdam-Drechtsteden door middel van een waterbushalte van Blue Amigo.”

Van start

De plannen zijn klaar en de ontwikkeling is van start. Dit betekent dat voor het project een nieuwe fase aanbreekt, namelijk de verkoop en verhuur van de bedrijfs- en kantoorunits. Binnen PIER14 kan de omvang van de ruimtes nog flexibel worden ingedeeld aan de hand van de ondernemerswensen. Ooms Makelaars, partner in Dynamis, regelt de verkoop en verhuur.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.