- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPeter Weekhout (78) overleden

Peter Weekhout (78) overleden

- Advertentie -

Delen

Op 29 december is Peter Weekhout overleden. De vroegere Rijksverkeersinspectie-medewerker en CBOB-secretaris stierf thuis in Capelle aan den IJssel in zijn slaap. Peter Weekhout was 78 jaar. Hij wordt donderdag 4 januari in Rotterdam begraven.

Peter Weekhout was een aimabel man met een groot inlevingsvermogen. Hij droeg de binnenvaart en de mensen die in de bedrijfstak actief zijn een warm hart toe. Hij kreeg die liefde voor de binnenvaart met de paplepel ingegoten. Zijn vader Koos Weekhout was betrokken bij de oprichting van rederij Veerhaven. Aan het begin van zijn werkzame leven ging ook Peter daar werken. Zodoende hielp hij mee aan de ontwikkeling van de duwvaart.

Na een poosje stapte hij over naar ertsterminal EECV. Vervolgens was hij mede-eigenaar van de Duits-Zwitsers-Nederlandse rederij Rigi. Na een korte periode in de Rotterdamse haven, in dienst bij Jan Rijsdijk, koos Peter in 1980 voor een baan bij de overheid. Eerst bij de Commissie Vergunningverlening, maar al snel bij de Rijksverkeersinspectie, afdeling Binnenvaart. Eerst voor de schippersbeurs in Rotterdam, later als coördinator van alle beurzen in Nederland.

Als vertegenwoordiger van de overheid moest hij meer dan eens bemiddelen tussen schippers en verladers. Hij was meestal op de hand van de schippers, maar had wel de wet uit te voeren. Met name tijdens de Granaria-affaire werd hem dat niet altijd in dank afgenomen. Als gevolg van bedreigingen aan zijn gezin, kregen de kinderen enige tijd politiebewaking.

In 1994 ging Peter met prepensioen. Maar hij was pas 55 en nog veel te actief om thuis te zitten. Daarom ging hij in op het verzoek van de Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart om secretaris te worden. In die hoedanigheid was hij betrokken bij Binnenvaart Nederland, de mislukte poging tot het vormen van een branchebrede koepelorganisatie. Later stond hij mede aan de wieg van fusieorganisatie Kantoor Binnenvaart, waaruit weer later BLN-Schuttevaer voortkwam. In 1999 nam hij afscheid van de CBOB en de binnenvaart.

Na een herseninfarct drie jaar geleden kampte Weekhout met mentale en fysieke problemen. Hij werd sinds kort ook geplaagd door beginnende dementie. Hij overleed in de nacht van 28 op 29 december, rustig en pijnloos.

De uitvaart is donderdag 4 januari om 11.00 uur in rouwcentrum De Meidoorn in Rotterdam-Schiebroek (adres: Meidoornsingel 50). Voorafgaand is van 10.15 tot 10.45 uur gelegenheid tot condoleren.

Martin Dekker

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -